loading...
دانلود پایان نامه و پروژه
یگانه عربخانی بازدید : 126 جمعه 01 بهمن 1395 نظرات (0)

بررسی روشهای تدریس علوم اجتماعی

بررسی روشهای تدریس علوم اجتماعیدسته: علوم انسانی
بازدید: 1 بار
فرمت فایل: doc
حجم فایل: 20 کیلوبایت
تعداد صفحات فایل: 12

مقاله بررسی روشهای تدریس علوم اجتماعی در 12 صفحه ورد قابل ویرایش

قیمت فایل فقط 3,000 تومان

خرید

بررسی روشهای تدریس علوم اجتماعی

 

كمك كردن به بچه ها در كاوششان در پی دانش یك هدف اساسی همه نوع آموزش است،‌ مخصوصاً آموزش مطالعات اجتماعی،‌كه قسمتی از برنامه درسی مورد نظر برای تدریس شدن به بچه ها درباره ماهیت آنان،‌جهان و روابط انسانی است.

بچه ها آگاهی از همه رشته های علومی اجتماعی را در امر یادگرفتن دربارة‌ انسان و جهان نیاز دارند. اما مدارس چگونه می توانند همه آن چیزهایی كه برای دانستن و درك كردن جهان پیچیده وجود دارد را طوری كه جهان ما از حقایق و اطلاعات پر شود به نوجوانان آموزش دهند؟

حقایق

همه حقایق تاریخ، جغرافی یا علم اقتصاد را بررسی می كنید. اینجا باید میلیونها حقیقت كه بچه ها می توانند از هر یك از این علوم اجتماعی یاد بگیرند وجود داشته باشد. حقایق یا دانستن چیزهایی كه اتفاق می افتد هر روز زیاد می شود. در سال 1962 انجمن آمریكایی جوامع علمی و انجمن ملی برای مطالعات اجتماعی تا 2000 صفحه كامل از حقایق را در كتابها، روزنامه ها و گزارشاتی كه هر لحظه در جایی از جهان منتشر شده بود را نشان دادند. به خاطر افزایش همیشگی تعدادشان،‌فكر تدریس مطالعات اجتماعی با توجه به حقایق غیر واقع بینانه است.

همچنین،‌ همه حقایق ارزش دانستن یا تدریس ندارند. با تغییر جهانمان ،‌رشد تكنولوژی و تغییر فرهنگها، ارزشها و نگرشها، حقایق می توانند خیلی فوری در مورد مفید بودن بی اعتبار شوند. اكثر ما می توانیم با دقت مقداری از حقایق به خاطر سپرده شده كه مدت طولانی از پذیرش آنها نگذشته را به خاطر بیاوریم. «نمی توانیم موضوعات را خلق كنیم و نمی توانیم آنها را نابود كنیم،» «هفتاد و شش عنصر وجود دارند» یا «مردم هرگز نمی توانند به ماه دسترسی یابند به دلیل اینكه خیلی زیاد از ما دور است. و این ها به ما كه برای حفظ كردن پایتخت كشورهای خارجی تلاش می كنیم باز هم با حقایق دیگر پاداش داده اند - امروزه هیچ كشوری بدون پایتخت نمی تواند وجود داشته باشد.

در یك روش ، تدریس مطالعات اجتماعی خیلی آسانتر خواهد شد،‌اگر هدف آموزش دادن حقایقی از رشته های علوم اجتماعی تاریخ، جغرافی ، علم اقتصاد و غیره می باشد، زیرا بچه ها می توانند به آسانی حقایق را حفظ كنند. اما چون آنها برای نوجوانان معنی كمی دارند، و چون با تجارت بچه ها ،‌ارتباط خیلی كمی دارند،‌حقایق فوراً فراموش می شوند. اغلب وقتی كه نوجوانان از طریق فرستادن حقایق به حافظه تدریس شده اند،‌آنها بیشتر دوست دارند چیزهایی را كه با صحبت كردن تدریس شده است را طوطی وار تكرار كنند - آنها می توانند از بر بخوانند،‌اما بچه ها و طوطی ها هیچ آگاهی یا دركی از آنچه آنها می گویند ندارند.

مفاهیم

بچه ها به یك ذخیره حقایق از هر یك از رشته های علومی اجتماعی در دسترسشان نیاز دارند. بدون حقایق بچه ها احتمالاً در هنگام یادگیری و درك كردن مشكل دارند. حقایق به آجرهای ساختمان تشبیه شده اند. این حقایق برای ساخت آنها خیلی ضروری است،‌اما حقایق مثل یك مجموعه از آجر ها به به كاربردن ،‌جمع آوری كردن و سازماندهی در داخل یك كل با معنی نیاز دارند یادگیری بوسیله جمع آوری و سازماندهی كردن حقایق رشته های علوم اجتماعی ، و یادگیری از طریق به كاربردن آنها برای یادگرفتن چیزهای جدید،‌ به نظر می رسد در جهان امروز از یادگیری ساده حقایق مهمتر باشد، نیازهای بچه ها را برای جمع آوری و سازماندهی كردن حقایق شناسایی كنید. امروزه معلمان علوم اجتماعی  یه جای یادگیری حقایق روی پروراندن تكوین تمركز می كنند. بر عكس حقایق، مفاهیم نظم و ترتیب پدید می آورند و به زندگی معنی می دهند. آنها برای سازماندهی حقایق و اطلاعات برای بچه ها و كمك كردن به آنها برای آسان كردن زندگی شان كار می كنند.

مفاهیم، بر عكس حقایق همیشه باید با معنی باشد. كلوس میر و ریپلی تعریف كرده اند یك مفهوم را به عنوان :‌

یك ساخت ذهنی یا انتزاعی بوسیله حالت معنی دار روان شناختی، سازمان دادن و توانایی منتقل كردن شناخته شده است كه یك فرد را قادر به انجام كارهای زیرمی سازد(1) درك كردن موضوعات و وقایع متعلق به طبقه یكسان و همچنین تمیز دادن از چیزها و وقایع متعلق به طبقات دیگر، (2) درك كردن سایر مافوق های مرتبط،‌هم تراز و مفاهیم ثانوی در یك سلسله مراتب ،‌(3) فراگرفتن اصول و حل مسایل مرتبط با مفهوم و (4) یادگیری مفهومهای دیگر با سطح پیچیدگی یكسان در زمان كمتر.

مفاهیم مثل یك قفسه بایگانی ذهنی به بچه ها برای سازماندهی و طبقه بندی كردن تجربیاتشان در داخل واحدهای بامعنی خدمت می كنند. بدون یك ذخیره، به خوبی ذخیره مفاهیم بزرگسالان ، بچه ها مجبور خواهند شد هر رویارویی با محیط را به طور جداگانه پردازش كنند. با تصاحب كردن مفاهیم یك سیستم تفكر وجود دارد كه از طریق  تداعی عمل می كند. طبقه بندی ها بوسیله چیزهایی برای مرتب كردن پاسخهای نسبتاً یك دست بوسیله یك مجموعه هماهنگ از محركها شكل گرفته اند. مفاهیم برای كمك كردن به یادگیری بچه ها به روشهای زیر عمل می كنند:

1- آنها به سازماندهی ذهنی فرد و كنار هم چیدن روشن اطلاعات بوسیله ربط دادن آنها در یك واحد یا عقاید كلی كمك می كنند.

2- آنها به یك فرد برای تفسیر كردن ،‌بررسی كردن، كشف كردن و ضمیمه كردن اطلاعات و تجارب جدید كمك می كنند.

3- آنها به یك فرد برای فكر كردن و رسیدن به درك كامل جهانش و درك كامل تغییراتی كه او با آن مواجه است كمك می كنند.

4- آنها كمك می كنند كه مردم به شكل زبانی با یكدیگر ارتباط برقرار كنند؛ به هر حال، چون مفاهیم فردی شده اند، آنها همچنین مشكلاتی را در ارتباط مؤثر بوجود می آورند.

5- آنها وقتی كه به مردم برای یادآوری مشخصاتی كه مورد نیاز هستند كمك می كنند به عنوان سرنخها عمل می كنند.

6- آنها با نظم بخشیدن به تجارب بوسیله ربط دادن و در نظر گرفتن معانی در میان و بین اطلاعات و تجارب ظاهراً ناهم خوان به حیات انسان كمك می كنند.

به هر حال، مفاهیم مثل حقایق همه چیزی نیستند كه بچه ها برای یادگرفتن و درك كردن جهانشان نیاز دارند. بچه ها همچنین به یادگرفتن برای پی بردن به روابط میان مفاهیم نیاز دارند. یك تعمیم به یك گفته اشاره دارد كه یك رابطه را بین دو مفهوم یا مفهوم های بیشتر پدید می آورد یا نشان می دهد. «به هر حال، تعمیمها به جای بیان چیزی بوسیله تك كلمه یا عبارت،‌گزارش یك قانون عمومی یا اصول كه ممكن است در موقعیتهای مختلفی كه مشخصه های مشترك دارند بكار رفته باشند را در بر می گیرند. تعمیمها دستورالعملهایی را كه افراد فعالیتشان را اداره می كنند بوجود می آورند. آنها از مفهومها یا گزاره های ابتدایی حقایق پیچیده تر هستند». آنچه در زیر می آید مثالهایی از تعمیمها هستند: خلاقیتهای جدیدی كه به تغییرات منجر می شوند،‌انسانهایی كه زندگی شان را تغییر می دهند كه روی شرایط موجود پایه ریزی شده است،‌مردم جهان وابسته به هم هستند.

به كار می رود نمی دانند.

5- مشكلات تشخیص . مشكلاتی جهت تشخیص مفاهیم برای نوجوانان وجود دارد. ممكن است بچه‌ها بدون داشتن یك مفهوم، قادر به صحبت كردن باشند به عنوان یك مثال، بچه 5 ساله راجع به تأثیرات جاذبه زمین روی فاصله اش با «ماه» بحث كرده بود. اتفاقی شنیدن گفتگوی شان موجب می شود كه یك معلم تصور كند كه بچه ها مفهوم‌های نسبتاً درستی از جاذبه زمین در اختیار دارند. با این همه وقتی كه از همان بچه‌ها سؤال شد كه هر چیزی پایین می افتد، آنها پاسخ دادند. «البته نه برخی چیزها بالا می افتند» . برعكس، ممكن است بچه ها قادر به توصیف كردن یك واقعه،‌چیز یا وضعیت نباشند برای اینكه آنها مفاهیم نسبتاً دقیقی را دارند. برای مثال ممكن است بچه‌ها مفهوم های نسبتاً درستی از مشاركت، خانواده و جامعه داشته باشند اما آنها ممكن نیست قادر به بیان كردن عقایدشان برای دیگران باشند.

مفهوم ها به عنوان یك پایه برای برنامه درسی

«چون مفهوم ما عنصر تفكر هستند، تدریس خوب همیشه خودش را با فهم مفهوم مربوط می كند. تحریك تفكر یك هدف كاملاً پذیرفته شده تدریس است و مفهوم های بچه ها دنیااش از تفكر هستند» در مجموع برای كمك كردن بچه ها كه حقایق و یادگرفتن را سازمان دهند، مفهوم ها به عنوان یك طرح برای سازمان دادن برنامه درسی مطالعات اجتماعی خدمت می كنند. بانكس پیشنهاد می كند كه سلسله مراتب مفهوم‌ها می توانند برای به وجود آوردن واحدهای برنامه درسی مطالعات اجتماعی به كار روند. مفهوم های كلیدی رشته های گوناگون مثل تاریخ، جغرافی،‌علم اقتصاد و تعلیم و تربیت بین المللی می توانند برای سازمان دادن مفهوم ها برای آموزش دادن مطالعات اجتماعی خدمت كنند.

در هر یك از رشته های علوم اجتماعی، مفهوم ها و تعمیم ها می توانند شناسایی شوند و اینها می توانند از ساده ترین ، عینی ترین به مهفوم های انتزاعی تر، پیچیده تر مرتب شوند. این نظم ساختار یك محتوا را مشخص می كند و یك طرح كلی روی چیزی كه حقایق و اطلاعات ساخته می شوند فراهم می كند. وقتی كه مفهوم ها و تعمیم های اصلی، كلیدی در یك رشته شناسایی شدند،‌یك تمركز برای تدریس یا یك نقطه شروع برای سازمان دادن، تلفیق كردن و بناكردن تجارب یادگیری شناسایی شده است. بدون شناسایی مفهوم های كلیدی در تاریخ، جغرافی،‌علم اقتصاد، تعلیم و تربیت بین المللی و دیگر رشته های علم اجتماعی، تدریس مطالعات اجتماعی می تواند یك تجربه «تفنگ شكاری» ضربه اینجا و به  هدف نزدن ‌آنجا، همراه با ایده های غیر واقعی در مورد اینكه چه چیزی به نتیجه رسیده است بشود. وقتی كه معلمان مفاهیم كلیدی را در هر یك از رشته های علوم اجتماعی شناسایی كردند و آنها را از ساده ترین تا پیچیده ترین مرتب كردند، آن وقت آنها یك پایه دربارة چیزی برای ترتیب دادن تجارب هدفمند و یك طرح برای سازمان دادن تدریس‌شان دارند.

تسهیل كردن تكوین مفهوم

به منظور پروراندن دانش و درك كردن همة رشته‌های  علوم اجتماعی تدریس باید روی تسهیل كردن تكوین مفهوم پایه ریزی شده باشد. كلاسهای درس باید مكانهای فعالی باشند، جایی كه بچه ها با دیگران بازی كنند، با مواد و عقاید آزمایش كنند، زبان را به كار برند، و فرصتهای خیلی زیادی برای تجارب پربار، حسی و واقعی داشته باشند. به منظور یادگرفتن ، رشد كردن در دانستن ، درك كردن افراد،‌بچه ها باید تجارب متعدد واقعی با افراد دیگر،‌عقاید و چیزها داشته باشند. مهم نیست كه چه رشته هایی از علوم اجتماعی ارائه شده است بلكه مهم آن اهدافی است كه برای تكوین مفهوم ایجاد شده است كه تجارب، فعالیتهای بازی و زبان انتخاب شده این اهداف را منعكس می كند.

قیمت فایل فقط 3,000 تومان

خرید

برچسب ها : بررسی روشهای تدریس علوم اجتماعی , تحقیق بررسی روشهای تدریس علوم اجتماعی , پروژه بررسی روشهای تدریس علوم اجتماعی , مقاله بررسی روشهای تدریس علوم اجتماعی , دانلود تحقیق بررسی روشهای تدریس علوم اجتماعی , پروژه , پژوهش , مقاله , جزوه , تحقیق , دانلود پروژه , دانلود پژوهش , دانلود مقاله , دانلود جزوه , دانلود تحقیق


Screen-reader users, click here to turn off Google Instant.
Google
About 1,210,000 results (0.45 seconds)
Search Results
مردمنگار - روشهای تدریس در علوم اجتماعی
mardomnegar.blogfa.com/post-82.aspx
Translate this page
مردمنگار - روشهای تدریس در علوم اجتماعی - مقالات و یادداشتهایی در حوزه فرهنگ و بعضی وقت ... اين الگو براي کمک به دانش آموزان در بررسي مسايل اجتماعي از قبل عدالت ...
علوم اجتماعي - روش های نوین تدریس
sherif91.blogfa.com/post/9
Translate this page
علوم اجتماعي - روش های نوین تدریس - مسائل اجتماعي،فرهنگی،آموزشی،علمی،اقتصادی و... ... این الگو برای کمک به دانش آموزان در بررسی مسایل اجتماعی از قبل عدالت ...
روشهاي تدريس علوم اجتماعي - رز بلاگ - متفاوت ترين سرويس سایت ساز
getoutofmyroomneynom.rozblog.com/.../روشهاي-تدريس-علوم-اجتم...
Translate this page
Dec 7, 2016 - مردمنگار - روشهای تدریس در علوم اجتماعی - مقالات و یادداشتهایی در حوزه فرهنگ و .... دانلود مقاله بررسی روشهای تدریس علوم اجتماعی -کامل و جامع
20 روش تدریس علوم اجتماعی چهارم
rezap502.epage.ir/fa/module.content_Page.52-21.html
Translate this page
20 روش تدریس علوم اجتماعی چهارم ... برای درس تعلیمات اجتماعی .... در این مرحله دانش آموز دریافت های خود را از مفهوم بیان می کنند و با بحث و بررسی و استدلال در مقابل ...
مقاله بررسی روشهای تدریس علوم اجتماعی
7uui5p.kiadanlodce.ir/
Translate this page
محقق گرامی،شما با جستجوی مقاله بررسی روشهای تدریس علوم اجتماعی وارد این صفحه شده اید محصول دانلودی(مقاله بررسی روشهای تدریس علوم اجتماعی)شما را در رسیدن به ...
وبلاگ علوم اجتماعی راهنمایی - الگوی تدریس برتر و روش تدریس مبتنی ...
jamshideghbalpana.blogfa.com/post-10.aspx
Translate this page
ج) روش تدريس: با توجه به اهداف تعيين شده براي درس مورد نظر بايد بررسي كرد و روش يا الگوي مناسبي را براي رسيدن به اهداف از پيش تعيين شده انتخاب كرد و بايد ...
مقاله بررسی روشهای تدریس علوم اجتماعی
9yl5xs.nikansefile.ir/
Translate this page
کاربران گرامی درود بر شما.به سایت خودتان خوش آمدید عنوان محصول دانلودی:مقاله بررسی روشهای تدریس علوم اجتماعی یکی از بهترین فایل ها در این موضوع پیش روی ...
درس مطالعات اجتماعی در مدارس را چگونه جذاب تدریس کنیم؟ | فرهنگ شناسی
www.farhangshenasi.ir/persian/node/979
Translate this page
چگونه معلمان، مولفان و برنامه‌ریزان باید درس علوم اجتماعی را ارائه کنند که ... ضمن تشریح پرسش شما، رویکرد کلی خودم به امر آموزش و شیوه تدریس را توضیح دهم. .... اکنون اجازه دهید وارد بحث اصلی مورد نظر ما یعنی بررسی درس تعلیمات اجتماعی شویم. .... تلخی یا شیرینی آموزش به مهارت‌ها، دانش‌ها و روش‌های آموزش از یک سو، جایگاه درسی در ...
علوم اجتماعی - شهرستان اهر - نمونه اقدام پژوهشی (2): استفاده از روش فعال و ...
ajtemai-ahar.blogfa.com/.../نمونه-اقدام-پژوهشی-(2)-استفاده-از-روش...
Translate this page
شروع به يافتن و مطالعه كتب مربوط به روش هاي تدريس نمودم . سپس به كلاس ... واحتياج داشت كه به طور مختصر روش جديد و بر طرف كننده مشكل مورد بررسي معرفي نمايم :.
برترین فایل مقاله بررسی روشهای تدریس علوم اجتماعی | دی مقاله
dey.toniarticle.com/main/post-504.html
Translate this page
Dec 1, 2016 - ما اولین نیستیم ولی بی شک برترین هستیم دوست گرامی سلام.برای مشاهده توضیحات کامل محصول دانلودی|| مقاله بررسی روشهای تدریس علوم اجتماعی ...
Searches related to بررسی روشهای تدریس علوم اجتماعی

روش تدریس مطالعات اجتماعی ابتدایی

روش آموزش مطالعات اجتماعی ویژه تربیت معلم

روش تدریس مطالعات اجتماعی نهم

ویژگی های مطلوب کلاس مطالعات اجتماعی

روش تدریس اجتماعی پنجم

روش تدریس مطالعات اجتماعی سوم ابتدایی
    1   
2
   
3
   
4
   
5
   
6
   
7
   
8
   
9
   
10
   
Next
Razavi Khorasan Province - From your Internet address - Use precise location
 - Learn more  
Help Send feedback Privacy Terms

ارسال نظر برای این مطلب

کد امنیتی رفرش
اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • آمار سایت
  • کل مطالب : 5836
  • کل نظرات : 28
  • افراد آنلاین : 59
  • تعداد اعضا : 13
  • آی پی امروز : 320
  • آی پی دیروز : 85
  • بازدید امروز : 795
  • باردید دیروز : 261
  • گوگل امروز : 8
  • گوگل دیروز : 0
  • بازدید هفته : 9,586
  • بازدید ماه : 15,289
  • بازدید سال : 99,945
  • بازدید کلی : 1,535,654