loading...
دانلود پایان نامه و پروژه
یگانه عربخانی بازدید : 105 دوشنبه 27 دی 1395 نظرات (0)

بررسی آشنایی مختصر با انواع لوازم خانگی

بررسی آشنایی مختصر با  انواع لوازم خانگیدسته: علوم انسانی
بازدید: 1 بار
فرمت فایل: doc
حجم فایل: 25 کیلوبایت
تعداد صفحات فایل: 45

تحقیق بررسی آشنایی مختصر با انواع لوازم خانگی در 45 صفحه ورد قابل ویرایش

قیمت فایل فقط 5,000 تومان

خرید

بررسی آشنایی مختصر با  انواع لوازم خانگی

 

فصل اول :

آنچه كه از برق باید بدانیم

 

آشنایی مختصری با خازن و انواع كاربرد آن در لوازم خانگی

ساختمان خازن از دو صفحه هادی تشكیل شده كه به آنها جوش گفته می شود جوش ها به وسیله دی الكتریك از یكدیگر جدا شده اند.

خازن های مورد استفاده در صنعت برق عموماً به یكی از دو نوع زیر تقسیم می شوند:

الف – خازن الكترولیتی – خازن روغنی

انواع كاربرد آن در لوازم خانگی

در لوازم خانگی به اشكال مختلف و در ابعادی بسیار گسترده استفاده شده ولی می توان كاربرد خازن در این لوازم را به یكی از سه نوع زیر تقسیم كرد.

الف – خازن اصلاح ضریب قدرت

ب- خازن پارازت گیر

ج – خازن های راه انداز

آشنایی با موتورهای الكتریكی

1- موتورهای یونیور سال: یونیور سال یعنی عمومی این موتورها به این جهت عمومی نامیده می شوند كه علاوه بر جریان متناوب در جریان مستقیم نیز به راحتی كار می كنند.

عامل حركت آرمیچر در واقع تئوری بیو ؟؟ است. به عقیده وی هرگاه سیم دو میدان بر یكدیگر ایجاد می گردد توانایی حركت می یابد  در صورت فراهم بودن شرایط لازم آرمیچر به گردش درآمده و می توان از چرخش آن در انجام یك عمل مكانیكی بهره ببرد.

فصل دوم : سشوار

 

1-2- ساختمان سشوار

1- بدنه :

بدنه سشوارها را از فلز یا پلاستیك می سازند. نوع فلزی معمولاً از جنسی استیل انتخاب می شود تا علاوهبر استحكام حرارتی بالا، زیبایی ظاهری را نیز به همراه داشته باشد اما در این نوع بدنه سشوار، همواره خطر اتصال بدنه، مصرف كننده را تهدید می كند. در سشوارهای دیگر بدنه را از پلاستیك می سازند تا در صورت برخورد سیم فاز با بدنه، مصرف كننده با خطر جدی مواجه نشود. متأسفانه جنس نامرغوب این نوع از بدنه ها، آنها را در برابر حرارت بسیار ناپایدار ساخته و پس از آن مدت محدودی تغییر شكل می یابند.

2- دسته سشوار:

جنس دسته سشوار را از كائوچو یا انواع مشتقات پلاستیك می سازند تا اولاً در برابر اتصال بدنه، مصون باشد و دوماً وزن سشوار از حد معینی تجاوز نكند. قسمت عمده ای از مدار در داخل دسته سشوار جای داده شده و علاوه بر آن كلیدها نیز در قسمتی از دسته، تعبیه شده اند. برای آنكه سشوار از قابلیت حمل بالایی برخوردار شود، كارخانجاتی مانند «بیم» ، دسته سشوار را به گونه ای می سازند تا در صورت لزوم بر روی بدنه تا شود.

3- دو شاخه و سیم رابط :

دو شاخه و سیم رابط به یكدیگر متصل بوده و دو شاخه پرسی می باشد. رم سیم كمتر از mm21 انتخاب نمی شود تا براحتی جریان مورد نیاز دستگاه را تأمین كند. اكثر تولیدكندگان سشوار، عایق سیم رابط را ضخیم می سازند تا در برابر ضربات و یا حرارت بدنه دستگاه مقاوم بوده و سریع آسیب نبیند و مصرف كننده را با خطر اتصال بدنه یا برق گرفتگی مواجه نسازد.

4- موتور:

در سشوار، دو نوع موتور، مورد استفاده قرار می گیرد. اگر موتور از نوع یونیورسال باشد، قطعاً با المنت به صورت موازی بسته می شود زیرا ولتاژ مورد نیاز موتور 220 ولت یا به عبارتی همان ولتاژ شبكه است. جهت آشنایی بیشتر با این موتورها به مبحث 1-12-1 رجوع فرمایید. از آنجا كه موتور یونیورسال وزن سشوار را بالا می برد و از نظر اقتصادی هزینه تولید را افزایش می دهد و نیاز مداوم به سرویس و نگهداری دارد، امروزه به ندرت مورد استفاده قرار می گیرد.

5- كلید

بدون استثناء می توان گفت در اكثر لوازم خانگی نول مستقیماً به مصرف كننده داده شده، فاز از كلید عبور می كند و به مصرف كننده می رسد و توسط كلید، عملكرد دستگاه كنترل می شود. در سشوار نیز كلید وظیفه مذكور را بر عهده دارد.

 

6- دیود

در مبحث 14-1 ساختمان دیود و مطالب دیگری در این خصوص آورده شده است. در این فصل به كاربرد دیود در سشوار خواهیم پرداخت.

دیود در سشوار، دو كاربرد متفاوت دارد. گاهی از اوقات دیود پرآمپر پشت كلید جای داده می شود تا در صورت باز بودن كلید، جریان از دیود عبور نموده و یكسوسازی نیم موج شود. به این ترتیب ولتاژ ورودی كاهش یافته و دستگاه ضعیف كار می كند. با بسته شدن كلید، دیود از مدار خارج شده و از آنجا كه ولتاژ به طور كامل به دستگاه می رسد عملكرد آن شتاب و قدرت بیشتری خواهد یافت (شكل 13-2).

قبلا اشاره شد كه دیودها دارای شماره هایی هستند كه در واقع ولتاژ و جریان نامی آنها را بیان می كند و كارخانجات سازنده سشوار، از شماره های متنوعی به همین منظور بهره می برند با این وجود دیودهایی كه معرفی شده از كاربرد بیشتری برخوردارند.

جریان نامی

ولتاژ نامی

شماره دیود

3A

200v

5402                    1N

3A

300v

5403                    1N

3A

400v

5404                    1N

3A

500v

5405                    1N

3A

600v

5406                    1N

3A

800v

5407                    1N

قبلا ذكر شد كه در اكثر سشوارها ، امروزه از موتورهای 12 ولت جریان مستقیم استفاده می شود (تبدیل جریان متناوب به برق یكسو شده تمام موج توسط پل دیود در مبحث 14-1 شرح داده شده است). از آنجا كه ولتاژ جریانی كه در اختیار پل دیود قرار می گیرد كم است، در این قسمت از مدار، دیودهایی كم آمپر به كار می روند. معمولاً دیودهایی با شماره های زیر به این منظور انتخاب می شوند.

جریان نامی

ولتاژ نامی

شماره دیود

1A

50v

4001                    1N

1A

100v

4002                    1N

1A

200v

4003                    1N

1A

400v

4004                    1N

1A

600v

4005                    1N

1A

800v

4006                    1N

1A

1000v

4007                    1N

 

7- المنت (گرم كننده  - هیتر)

وظیفه المنت ایجاد گرما در مسیر باد تولید شده (توسط موتور) می باشد. المنت در واقع سیم كرم نیكل و یا كرم آلومینیوم است كه به دور مقوای نسوز پیچیده شده.

كاربرد المنت در سشوارها، در واقع مدارات جالب و متنوعی را به وجود می آورد. به عنوان مثال با كاربرد المنت دو پایه، مدار می تواند از نوع جانسون موازی و یا جانسون سری (شكل باشد. المنت سه سیم در سشوارهای با مدار سری – موازی مورد استفاده قرار می گیرد. در این المنت ها R2 و R1 به صورت موازی اتصال می یابد.

المنت چهار سیم (شكل 8-2) درسشوارهای دیانا مورد استفاده قرار گرفته است. المنت R3 به صورت موازی با مجموعه موتور 12 ولت + المنت های R1 و R2 بسته می شود. در سشوارهایی كه المنت چهار سیم دارند، دیود یكسوساز نیم موج پشت كلید كاربردی ندارد زیرا كنترل دور موتور به توسط خروج قسمتی از المنت صورت می گیرد

در برخی از سشوارها، المنت دارای ابعاد و اشكال و همچنین سر سیم های متنوعی است. با این وجود كاربرد آن در مدار،‌دقیقاً مشابه سایر انواع المنت هاست.

8- ترموستات

ترموستات در واقع یك كلید اتومات حرارتی است و هرگاه حرارت محیط داخلی سشوار از حد معینی تجاوز نماید، توسط این كلید، مدار برای مدتی قطع می شود و پس از كاهش دما،‌مجدداً ترموستات به حالت وصل باز می گردد. ترموستات سشوار متشكل از دو كنتاكت اتصال برق ورودی و خروجی و همچنین یك تیغه حساس است، ترموستات همواره در مسیر نول اصلی مدل قرار می گیرد تا با عملكرد خود برق دستگاه را قطع نماید. با افزایش حرارت داخل دستگاه، تیغه حساس ترموستات انبساط طولی یافته و با جدا شدن از كنتاكت دوم مانع عبور نول به طرف سایر اجزاء مدار می شود.

9- پروانه فن

با سوار نمودن یك پروانه سبك بر روی محور موتور، می توان به سادگی باد فراوانی را تولید نمود تا گرمای تولید شده در المنت را به طرف لوله خروجی سشوار هدایت نماید. در صورت هرزگرد شدن پروانه، حرارت المنت به خارج از سشوار راهی ندارد و اگر دستگاه مجهز به ترموستات نباشد، با خطر جدی مواجه خواهد شد.

گاهاً دیده می شود كه خروج یكی از هادیهای مدار و در نتیجه برخورد آن با پروانه فن صدای خشنی را به وجود می آورد. حتی در مواردی، درگیری مذكور، مانع از حركت موتور خواهد شد كه اجباراً می بایست نسبت به رفع عیب مذكور اقدام نمود.

فصل چهارم  :

ساختمان جاروبرقی

 

اجزاء الكتریكی جاروبرقی

1- دوشاخه و سیم رابط:

در واقع می توان انتخاب دو شاخه و سیم رابط را متناسب با توان و یا به عبارتی جریان مصرفی دستگاه دانست. اگر جریان مصرفی (كششی) جاروبرقی مقدار قابل توجهی باشد، باید سیم را با مقطع بالاتری انتخاب نمود.

2- سیم جمع كن

قبل از اختراع سیم جمع كن و كاربرد آن در جاروبرقی، همانند بسیاری از وسایل برقی می بایست پس از اتمام كار، سیم رابط به نوعی در اطراف دستگاه جاسازی می شد كه عملا این كار مشكل بوده و هست اما سیم جمع كن، مشكل سیم رابط را به كلی حل نموده است.

در واقع سیم جمع كن قرقره ای است كه در مركز آن از یك فنر نواری استفاده شده، با كشیدن سیم به بیرون از جاروبرقی، فنر متراكم شده و توسط زبانة مخصوص از بازگشت فنر به نقطه اولیه و در نتیجه جمع شدن سیم، دور قرقره جلوگیری می شود. با فشار شستی مخصوص، زبانه از محیط قرقره جدا و فنر جمع شده، قرقره را در جهت عكس به چرخش در می آورد.

با حركت قرقره در جهت عكس، سیم رابط جاروبرقی به دور آن پیچیده شده و انتهای سیم یا به عبارتی دو شاخه به بدنه جارو مماس می شود.

سیم رابط در داخل قرقره به دو ریل حلقوی شكل متصل شده و این دو ریل با حركت قرقره به چرخش درخواهند آمد. در داخل قرقره از قطعه ای استفاده می شود كه بر روی آن شاخكهایی با فاصله معین تعبیه شده هر كدام از این شاخكها با یكی از ریلها در تماس است. شاخكها ثابت بوده و در واقع توسط آنها فاز و نول از ریلهای مدور دریافت و به داخل جارو می رسد. بنابراین از سیم جمع كن دو سیم به طرف مدار داخلی دستگاه خارج می شود كه هر كدام از این سیمها به یكی از شاخكهای دریافت كننده برق از ریلها وصل است.

به مرور خاصیت فنری شاخكها كاهش یافته و یكی از آنها (یا هردو ) از ریلهای سیم جمع كن جدا می شود. در بسیاری از موارد كه در كار با جاروبرقی، مشكل روشن نشدن آن بروز می كند، عیب در همین قسمت قابل پیگیری و رفع می باشد (مبحث عیب یابی).

4- كلید كنترل

معمولا در جاروبرقی از كلیدهای دو حالته ساده و در مواردی نیز از كلیدهای لامپ دار استفاده می شود. در كلید ساده، فاز وارد كلید شده و با بسته شدن آن به طرف موتور خارج می شود. در كلید لامپ دار. یكی از فیش های اتصال، مخصوص نول لامپی است كه در داخل كلید تعبیه شده است از این رو كلید لامپ دار، دارای سه فیش (محل اتصال) می باشد. امروزه در اكثر جاروهای برقی، علاوه بر كلیدی كه در قسمتی از بدنه دستگاه تعبیه شده كلید دیگری را بر روی دسته جارو مستقر می سازند تا عمل روشن و خاموش كردن دستگاه به هنگام نظافت محیط به مراتب آسانتر انجام شود. در این جاروها، از ترانس ایزوله استفاده شده است. استفاده از این ترانس، خطر برق گرفتگی را در هنگام كار بسیار كاهش می دهد زیرا ولتاژ بر روی دسته جارو به مراتب كمتر از ولتاژ نامی دستگاه است و همین امر، امكان كاربرد كلید با آمپر پایین تری را در آن قسمت به وجود آورده است. ولتاژ كاهش یافته روی دسته جارو عملا امكان برق گرفتگی را از بین می برد.

5- محافظ الكتریكی موتور

از آنجا كه بروز مشكلاتی مانند مسدود شدن لوله مكش، پر شدن كیسه جاروبرقی، اتصال حلقه با كلاف در پیچكهای آرمیچر، اتصال حلقه در كلافهای قطب و ... جریان دریافتی موتور را شدیداً افزایش داده و زمینه را جهت سوختن كامل آن فراهم می آورد، در اكثر جاروهای برقی تدابیر مختلفی را به منظور محافظت ازموتور به كار می برند. در بعضی جاروها پشت كیسه زباله، از یك كلید فشاری استفاده می شود كه با افزایش حجم كیسه و تجاوز آن از مقدار مشخصی ، كلید تحریك شده و به حالت قطع در خواهد آمد. از آنجا كه این كلید سر راه فاز یا نول اصلی موتور تعبیه می شود، قبل از خالی كردن كیسه، روشن شدن موتور ناممكن است.

در بعضی از جاروهای برقی مانند شارپ، برای كنترل جریان دریافتی موتور از فیوز شیشه ای بهره برده اند. جریان فیوز معادل جریان موتور انتخاب می شود و در صورت مطالبه جریان بیشتر توسط موتور، سیم ذوب شونده فیوز به حالت قطع درآمده و عملكرد موتور متوقف خواهد شد. كاربرد اورلود، دارای یك قطعه المنت كم وات و یك صفحه فلزی حساس است كه بر اثر افزایش گرمای المنت، تحریك شده و ارتباط بین كنتاكتهای ورودی و خروجی اورلود را قطع خواهد نمود. اگر از دستگاه برای یك مدت طولانی استفاده شود گرمای درون محفظه موتور افزایش یافته و شرایط دشواری را جهت ادامه كار موتور پدید می آورد. از این رو اورلود همواره در داخل محفظه موتور تعبیه می شود تا بر اثر افزایش دما، با انبساط صفحه حساس ، دستگاه را متوقف سازد.


قیمت فایل فقط 5,000 تومان

خرید

برچسب ها : بررسی آشنایی مختصر با انواع لوازم خانگی , تحقیق بررسی آشنایی مختصر با انواع لوازم خانگی , پروژه بررسی آشنایی مختصر با انواع لوازم خانگی , مقاله بررسی آشنایی مختصر با انواع لوازم خانگی , دانلود تحقیق بررسی آشنایی مختصر با انواع لوازم خانگی , پروژه , پژوهش , مقاله , جزوه , تحقیق , دانلود پروژه , دانلود پژوهش , دانلود مقاله , دانلود جزوه , دانلود تحقیق


Screen-reader users, click here to turn off Google Instant.
Google
About 407,000 results (0.73 seconds)
Search Results
بررسی آشنایی مختصر با انواع لوازم خانگی - فایل ناب
shmoel.filenab.com/product-63387-بررسي-آشنايي-مختصر-با--ان...
Translate this page
بررسی آشنایی مختصر با انواع لوازم خانگی. فصل اول : آنچه كه از برق باید بدانیم. آشنایی مختصری با خازن و انواع كاربرد آن در لوازم خانگی. ساختمان خازن از دو صفحه ...
دانلود تحقیق بررسی آشنایی مختصر با انواع لوازم خانگی -کامل و جامع ...
dey.toniarticle.com/main/post-491.html
Translate this page
Dec 1, 2016 - لحظات خوشی را برای شما آرزومندیم نام محصول دانلودی: تحقیق بررسی آشنایی مختصر با انواع لوازم خانگی درجه کیفی و رضایت از دانلود:عالی. تحقیق ...
تحقیق بررسی آشنایی مختصر با انواع لوازم خانگی
4igfna.hanipaper.ir/
Translate this page
با سلام حضور مشتریان گرامی.شما به صفحه اختصاصی تحقیق بررسی آشنایی مختصر با انواع لوازم خانگی وارد شده اید.برای مشاهده توضیحات کامل روی دکمه توضیحات ...
کاملترین فایل تحقیق بررسی آشنایی مختصر با انواع لوازم خانگی ...
articles.papertrsfa.ir/?p=1311
Translate this page
Nov 23, 2016 - امیدواریم از خرید خود بهره کافی را برده و به موفقیت نزدیکتر شوید. مدیریت سایت آرزوی لحظاتی پر از موفقیت برای شما دارد و پس از تلاشهای مستمر ...
تحقیق بررسی آشنایی مختصر با انواع لوازم خانگی - وب سایت ایرانی
www.websiteirani.ir/.../تحقیق-بررسی-آشنایی-مختصر-با-انواع-لو...
Translate this page
تحقیق بررسی آشنایی مختصر با انواع لوازم خانگی به سایت ما برای دانلود تحقیق بررسی آشنایی مختصر با انواع لوازم خانگی خوش آمدید . امیدواریم فایل تحقیق ...
تحقیق بررسی آشنایی مختصر با انواع لوازم خانگی
bitanrmafzar.meeblog.ir/post/597
Translate this page
با سلام حضور پژوهندگان گرامی.شما به صفحه اختصاصی تحقیق بررسی آشنایی مختصر با انواع لوازم خانگی وارد شده اید.برای مشاهده توضیحات کامل روی دکمه ادامه مطلب ...
فروش فایل تحقیق بررسی آشنایی مختصر با انواع لوازم خانگی - mjblog.ir
gooyadlc.mjblog.ir/post/1379
Translate this page
Nov 22, 2016 - سلام.به وبسایت ما خوش آمدید. نام محصول دانلودی: تحقیق بررسی آشنایی مختصر با انواع لوازم خانگی درجه کیفی و رضایت از دانلود:عالی تحقیق ...
کاملترین فایل تحقیق بررسی آشنایی مختصر با انواع لوازم خانگی ...
rahpuodle.ir/filepost-20716.html
Translate this page
Dec 19, 2016 - کاملترین فایل تحقیق بررسی آشنایی مختصر با انواع لوازم خانگی. کاربران گرامی درود بر شما.به سایت خودتان خوش آمدید. با سلام حضور مشتریان ...
دانلود تحقیق بررسی آشنایی مختصر با انواع لوازم خانگی – خرید آنلاین و ...
neginproj3.ir/post-170.html
Translate this page
Nov 26, 2016 - به صفحه دانلود فایل(تحقیق بررسی آشنایی مختصر با انواع لوازم خانگی)خوش آمدید برای دانلود به ادامه مطلب بروید.شما پس از پرداخت هزینه ای ناچیز ...
بررسی آشنایی مختصر با انواع لوازم خانگی
nabfile.rozblog.com/.../-بررسی-آشنایی-مختصر-با-انواع-لوازم-خان...
Translate this page
Oct 2, 2016 - بررسی آشنایی مختصر با انواع لوازم خانگی دسته: علوم انسانی بازدید: 4 بار فرمت فایل: doc حجم فایل: 25 کیلوبایت تعداد صفحات فایل: 45 ...
    1   
2
   
3
   
4
   
5
   
6
   
7
   
8
   
9
   
10
   
Next
Sabzevar, Razavi Khorasan Province - From your Internet address - Use precise location
 - Learn more  
Help Send feedback Privacy Terms

ارسال نظر برای این مطلب

کد امنیتی رفرش
اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • آمار سایت
  • کل مطالب : 5836
  • کل نظرات : 28
  • افراد آنلاین : 1
  • تعداد اعضا : 13
  • آی پی امروز : 128
  • آی پی دیروز : 124
  • بازدید امروز : 225
  • باردید دیروز : 249
  • گوگل امروز : 0
  • گوگل دیروز : 2
  • بازدید هفته : 1,471
  • بازدید ماه : 474
  • بازدید سال : 85,130
  • بازدید کلی : 1,520,839