loading...
دانلود پایان نامه و پروژه
یگانه عربخانی بازدید : 46 یکشنبه 05 دی 1395 نظرات (0)

بررسی تجارت جهانی و پیوستن ایران به WTO و تأثیر آن بر صنعت بیمه كشور

\"بررسیدسته: علوم انسانی
بازدید: 1 بار
فرمت فایل: doc
حجم فایل: 377 کیلوبایت
تعداد صفحات فایل: 195

پایان نامه بررسی تجارت جهانی و پیوستن ایران به WTO و تأثیر آن بر صنعت بیمه كشور در 195 صفحه ورد قابل ویرایش

قیمت فایل فقط 12,000 تومان

\"خرید\"

بررسی تجارت جهانی و پیوستن ایران به WTO و تأثیر آن بر صنعت بیمه كشور


 

 

 

1-1) مقدمه

 

صنعت بیمه در جهان در حال تغییر و تحولات سریعی است و رقابت بین المللی روبه روز در این بازار گسترش می‌یابد. آزاد سازی و گسترش رقابت در بازارهای بیمه، یكی از جنبه های مهم روند جهانی شدن است. حركت به سمت رقابت بیشتر كشورهای مختلف را به تجدید ساختار بازار بیمه‌ای و نظام مقرراتی آن سوق می‌دهد. این امر توجه بیمه گران و نهادهای نظارتی بازارهای بیمه را به لزوم تأكید بیشتر بر افزایش كارایی، كیفیت خدمات، تنوع بخشی محصولات بیمه ای، بهبود در ساختار عملیاتی، شایسته سالاری در گزینش كاركنان و ....معطوف می‌سازد.

 

امروزه صنعت بیمه از طرفی یكی از مهمترین نهادهای اقتصادی محسوب می‌شود و از طرف دیگر قویترین نهاد پشتیبانی سایر نهاده های اقتصادی و خانوارها است.

 

صنعت بیمه می‌تواند از منابع عمده كسب درآمد ارزی برای اقتصاد ملی نیز باشد مشروط بر اینكه از ظرفیت و توان لازم برای فعالیت در بازار بین المللی بر خوردار باشد و بتواند متناسب با تقاضای این بازار و با نرخهای قابل رقابت حق بیمه به عرضة خدمات بپردازد.

 

چون عضویت ایران در سازمان تجارت جهانی یك فرآیند بلند مدت است و كشورهای مختلف بر اساس اهداف تجاری و سیاسی خود در این مورد تصمیم گیری می‌كنند. بنابراین شناخت آگاهانه از شرایط پذیرش در سازمان تجارت جهانی مستلزم انجام تحقیقات بیشتر است.

 

بر همین اساس در این پایان نامه ضمن بررسی ومروری بر جایگاه و نقش سازمان تجارت جهانی  (WTO) در اقتصاد بین الملل، در پی بررسی اثرات اقتصادی الحاق ایران به WTO بر روی صنعت بیمه هستیم.

 


 

1-2) موضوع تحقیق:

 

بخش خدمات و تجارت آن در اقتصاد به دلیل تأثیراتی كه بر فرآیند تولید، افزایش اشتغال و ایجاد فرصتهای جدید شغلی دارد  از اهمیت ویژه ای بر خوردار است و طی دهه های اخیر اكثر كشورهای پیشرفته توجه خود را به تغییرات ساختاری در این بخش معطوف ساخته اند. با افزایش نقش خدمات در اقتصاد، بخصوص اقتصاد كشورهای پیشرفته و پیدا شدن مزیتهای رقابتی برای این كشورها در دهه 90 برای اولین بار بحث آزاد سازی تجارت خدمات در مذاكرات ادواری گات مطرح شد و پس از مذاكرات طولانی همزمان با تأسیس سازمان تجارت جهانی به پیدایش موافقتنامه عمومی‌تجارت و خدمات  (GATS) انجامید كه از اول ژانویه 1995 لازم الااجرا گردید. این موافقتنامه جامعه بین المللی را به وضع روز افزون و اجتناب ناپذیر موانع موجود در برابر مشاركت خارجی و حركت به سوی آزاد سازی و مقرارت زدایی در بازار بیمه ای خود متعهد كرده است. به این ترتیب امروزه مشكل می‌توان بازار داخلی را از رقابت بیمه گران خارجی مصون نگه داشت.

 

لذا با توجه به شرایط كنونی و موقعیت حساس ما، مسئله عضویت ایران در سازمان تجارت جهانی به عنوان موضوعی اساسی در چارچوب سیاستهای تجاری ایران قرار می‌گیرد.

 

1-3) هدف از انتخاب موضوع:

 

هدف از این پژوهش آنست كه تأثیر پیوستن ایران به WTO بر صنعت بیمه بررسی شود. به این ترتیب كه با پیوستن به این سازمان چه پارامترها و شاخصهایی در صنعت بیمه متأثر  خواهد شد.

 

1-4) اهمیت و ارزش تحقیق

 

به جرأت می‌توان گفت ورود به جامعه اقتصاد جهانی كه در آن اقتصاد  ملی بتواند از مزایای آن استفاده كند، عضویت در سازمان تجارت جهانی است. هم چنین در حالیكه جهانی شدن فرآیند مسلط در روند تحولات جهانی است، بومی‌گرایی، محلی گرایی و منطقه گرایی نیز در حال تشدید است.( اتحادیه اروپا، آسه آن و…) در  چنین شرایطی برای برقراری ارتباط تجاری، كشور ما با محدودیت مواجه می‌باشد. چون كشورهای عضو WTO یا هر اتحادیه تجاری ملزم هستند در چارچوب موافقتنامه های سازمان و یا اتحادیه مربوط با كشورهای دیگر به همكاری اقتصادی بپردازند. در حال حاضر بخش غالب اقتصاد جهان را خدمات تشكیل می‌دهد. بخشهای خدماتی و تولیدی ارتباط و وابستگی متقابل و پویایی با هم دارند و با رشد و توسعه اقتصادی اهمیت این بخش به طور مستمر افزایش می‌یابد. و در نتیجه ضرورت كه با شروع مذاكرات كشورهای برای الحاق به سازمان تجارت جهانی ( كه ممكن است سالها به طول انجامد) به بررسی اثرات پیوستن به WTO بر بخشهای مختلف پرداخته و راهكارها و پیشنهادات لازم ارائه گردد.

 

1-5) - كاربرد نتایج تحقیق:

 

نتایج این تحقیق می‌تواند زمینه مناسبی را برای تصمیم گیرندگان صنعت بیمه در خصوص برخورد با فرآیند در حال تداوم جهانی شدن فراهم سازد. به گونه ای كه صنعت فوق با برداشتن. موانع تجاری و قانونی، خود را با آهنگ گشودن دروازه های اقتصاد تطبیق دهه تا خدمات بیمه ای به طور كارا و با توان رقابتی بالا در برابر عرضه كنندگان خارجی این خدمات ارائه گردد. تنها در این صورت است كه می‌توان از این پدیدة جهانی به عنوان ابزاری برای توسعه اقتصادی و محركی برای افزایش توان رقابتی بازار داخلی استفاده كرد.

 

1-6) - فرضیات تحقیق

 

فرضیه اصلی: عضویت ایران در سازمان تجارت جهانی باعث بهبود عملكرد صنعت بیمه می‌شود.

 

فرضیه فرعی 1: عضویت ایران در سازمان تجارت جهانی باعث افزایش شاخص نفوذ بیمه ای می‌شود.

 

فرضیه فرعی 2: عضویت ایران در سازمان تجارت جهانی باعث افزایش حق بیمه سرانه می‌گردد.

 

فرضیه فرعی 3: عضویت ایران در سازمان تجارت جهانی باعث افزایش سهم بازار صنعت بیمه از بازار جهانی حق بیمه می‌شود.

 

1-7) سابقه تحقیق:

 

1- بررسی اثرات عضویت ایران در WTO بر روی صادرات فرش ، حسن ابراهیمی یزدی، دانشگاه شهید بهشتی.

 

2- ارزیابی اثرات عضویت ایران در WTO با تأكید بر كالاهای كشاورزی، منیژه محبی، دانشگاه علامة طباطبایی.

 

3- ارزیابی امكان استفاده از توانمندیهای صنعت بیمه ایران برای حمایت از بنگاههای تولیدی پس از ورود به WTO ، منیرالسادات میراحسنی، دانشگاه آزاد واحد علوم و تحقیقات.

 

1-8) روش تحقیق:

 

در این پایان نامه روش تحقیق به صورت تحلیلی – توصیفی است كه بر اساس مدلهای مبتنی بر اطلاعات Panel Data و با استفاده از نرم افزار Eviews صورت گرفته است.

 

1-9) جامعه آماری:

 

جامعه آماری فاصله زمانی (2003- 1990) را در بر می‌گیرد و شامل 10 كشور در حال توسعة عضو سازمان تجارت جهانی می‌باشد. فاصله زمانی 2003-1990 به دو دورة زمانی 1994-1990 (سالهای قبل از عضویت) و 2003-1995 (سالهای بعد از عضویت) تقسیم شده است.

 

1-10)- ابزار گرد آوری داده ها:

 

داده ها و اطلاعات مورد نیاز به روش كتابخانه ای با استفاده از منابع، اسناد، كتب، مجلات و پایان نامه ها در كتابخانه بیمه مركزی ایران، سازمان مدیریت و برنامه ریزی، مؤسسه پژوهشهای بازرگانی و چندی از دانشگاهها جمع آوری وبقیه به صورت جستجوی اینترنتی در سایتهای علمی‌از جمله WTO و بانك جهانی گرد آوری شده اند.

 

1-11)- كلید واژه ها

 

بیمه (Insurace) عملی است كه به موجب آن یكطرف ( بیمه گذار) متعهد پرداخت مبلغی به نام حق بیمه می‌شود و از طرف دیگر ( بیمه گر) با قبول مجموعه خطرهایی طبق موازین آماری پرداخت خسارت را در صورت تحقق خطر به عهده می‌گیرد.

 

تراكم بیمه ( Insurace    density) : متوسط مبلغی است كه به طور سرانه در یك كشور صرف خرید پوششهای بیمه ای می‌گردد. ( حق بیمه سرانه)

 

شاخص نفوذ بیمه ( Insurace    penetration) : نسبت حق بیمه به تولید ناخالص داخلی را نشان می‌دهد.

 

 GATT     (General  agreement on tarrif and trade)

 

موافقتنامه عمومی‌تعرفه و تجارت.

 

(General agreement on trade  and services)      GATS

 

موافقتنامه عمومی‌تجارت و خدمات

 

(World trade organization) WTO   سازمان تجارت جهانی

 

-آئین نامه نظارت مالی

 

هم اكنون شیوة نظارتی بیمه مركزی ایران نظارت تعرفه ای است. با شروع فعالیت بخش خصوصی بیمه، نظارت تعرفه ای هم دشوار خواهد بود و هم كارایی مطلوب را ندارد، ولی اجتناب ناپذیر است باید در بدو امر با نظارت تعرفه ای بازار را نظم داد مشروط بر اینكه تعرفه ها مورد تجدید نظر قرار گرفته و بر اساس آمار و اطلاعات سالهای اخیر نرخ طبقات ریسك تعیین شده و به تصویب شورای عالی بیمه برسد. به نظر می‌رسد همزمان با نظارت تعرفه ای با تعرفه های جدید، مناسب است كه آئین نامة نظارت مالی نیز تهیه و تصویب شود. در این خصوص می‌توان ازتجربه كشورهای مشابه استفاده كرد. در نظارت مالی فعالیت شركت بیمه با ضرائب خاصی سنجیده می‌شود و مرز این ضرائب در حقیقت خط قرمز محسوب می‌شود كه نشان میدهند شركت بیمه در حاشیه امنیت مطلوب قرار دارد یا خیر؟ هم چنین آیا توانایی مالی ایفای تعهدات خود را دارد؟

 

9-آئین نامه احراز صلاحیت فنی ومالی مدیران شركتهای بیمه

 

بیمه عمدتاً مدیریتی است. مدیران و نیروی انسانی متخصص و ماهر در مقایسه با منابع مالی درجه  اهمیت بالاتری دارند. چون اصل بر این است كه شركت بیمه از محل جمع‌آوری حق بیمه از جامعه كثیر بیمه گذاران هر رشته، پرتفویی را تشكیل می‌دهد و منابع مالی حاصله را در بازار سرمایه به كار انداخته و در زمان تحقق خطرهای بیمه شده به بخشی از جامعه بیمه گذاران، خسارت پرداخت می‌كند و در بیمه های عمر سرمایه بیمه نامه را به بیمه شده یا استفاده كننده از بیمه نامه پرداخت می‌نماید. در حقیقت كار اصلی بیمه گر اداره یك نوع صندوق تعاونی به صورت حرفه ای است كه اعضای آنرا بیمه گذاران هر رشته تشكیل می دهد. در ادارة این صندوق سرمایه لازم است ولی كافی نیست. مدیریت مهم ترین ابزار اداره ‌یك شركت بیمه به طور حرفه‌ای است. به همین دلیل است كه در ارزیابی سهام شركتهای بیمه ارزش ویژه را كه ناشی از در اختیار داشتن نیروی انسانی متخصص و ماهر است را در نظر می‌گیرند. از آنجایی كه مدیران نقش اصلی را در ادارة یك شركت بیمه به طور حرفه ای در بازار رقابتی دارند بنابراین باید دارای صلاحیت فنی و مالی در حد قابل قبولی باشند. به نظر میرسد ضروری باشد كه حداقل شرایطی برای احراز مدیریت در شركتهای بیمه تعیین شود.

 

10-نقش بیمه مركزی ایران.

 

صنعت بیمه رقابتی نیازمند نظارت و كنترل دولت است. بیمه مركزی ایران با در اختیار داشتن ابزارهای قانونی، هدایت صنعت بیمه را بعد از ورود بخش خصوصی به صحنه فعالیت با قدرت تمام بیش از گذشته به عهده گرفته و فعالیت این صنعت را در بازار رقابتی سالم در جهت توسعه و گسترش هدایت می‌كند.

 

مسئولیت اصلی بیمه مركزی ایران حمایت از منافع بیمه گذاران و بیمه شدگان است. باید اطمینان حاصل شود كه بیمه گذاران و سایر اشخاص ذینفع در قراردادهای بیمه ای، خسارت و غرامت خود را بدون هیچگونه تأخیر و دلیل غیر موجه دریافت می‌دارند. نقش دیگر بیمة مركزی ایران توجه جدی به بازارهای مالی در خصوص سرمایه گذاری صنعت بیمه است. در حقیقت شركتهای بیمه دارای حجم عظیمی‌از سرمایة حاصل از حق بیمة ذخایر ریاضی و فنی در بیمه های عمر و غیر عمر هستند. چنین حجم عظیمی‌از منابع مالی نه تنها از نقطه نظر حفظ حقوق بیمه گذاران، بلكه به منظور كمك به رشد و توسعه اقتصادی و ایجاد اشتغال در كشور اهمیت به سزایی دارد كه باید در مسیر صحیح سرمایه گذاری و هماهنگ با برنامه ریزی كلان دولت هدایت شود. بیمه مركزی ایران علاوه بر كنترل و ایجاد هماهنگی در فعالیت و سرمایه گذاری شركتهای بیمه، نحوة تأسیس شركتهای بیمة جدید، تهیة تعرفه ها، آئین نامه ها، دستورالعمل ها، بخش نامه ها و تنظیم و تصویب مقررات برای فعالیت كارگزاران و نمایندگان بیمه، جلوگیری از رقابت ناسالم را نیز به عهده دارد. اگر ورود بخش خصوصی به بازار تحت مقررات صحیح و دقیق به درستی هدایت نگردد و تهمیدات لازم اندیشده نشود تحولات ایجاد شده ممكن است منجر به نابسامانی شود.

 

2-2-15) بررسی شاخصهای ارزیابی فعالیت صنعت بیمه طی سالهای 1381-1350

 

یكی از شاخصای مهمی‌كه نشاندهندة وضعیت بیمه در یك كشور می‌باشد، شاخص
« حق بیمه سرانه» است. حق بیمه سرانه از تقسیم حق بیمة‌كل به جمعیت كشور بدست می‌آید. این شاخص نشان می‌دهد كه هر فرد سالانه چه مقدار صرف بیمه می‌كند. هر چه متوسط وجوه صرف شده بیمه بیشتر باشد، مبین آشنایی بیشتر مردم و اهمیت بیمه در نزد آنان است.

 

شاخص دیگری كه نقش صنعت بیمه را در یك اقتصاد نشان می‌دهد،« نسبت، حق بیمه دریافتی به تولید ناخالص داخلی» است. از آنجا كه بیمه جزء فعالیتهای خدماتی به شمار می‌رود لذا هر چه یك كشور در مراحل بالاتری از پیشرفت و توسعه قرار داشته باشد نسبت مزبور در آن كشور بالاتر است.

 

برای بررسی تغییرات حق بیمه سرانه، نمودار مربوطه به دو دوره 1370-1350 و1381-1371 تقسیم شده است تا نوسانات ایجاد شده بهتر نشان داده شوند.

 

طبق نمودار طی دورة‌ 1370-1350 حق بیمه سرانه نوسانات بیشتری را نسبت به دوره
1381-1371  نشان می‌دهد. كه عمدتاً مربوط به سالهای 1367-1357 می‌باشد. علت چنین نوساناتی به تغییرات حق بیمة دریافتی بر می‌گردد. وقوع انقلاب ایران در سال 1357 و تحولات سیاسی، اجتماعی و اقتصادی ناشی از آن، بازار بیمه كشور را تحت تأثیر قرار داد. توقف فعالیت كارخانجات و واحدهای اقتصادی، موجب ركود نسبی در اقتصاد كشور گردید و در نتیجه رشد منفی حق بیمه را در سال 1358 موجب شد. معهذا با تثبیت ارضاع سیاسی- اقتصادی كشور از سال 1359 مجدداً روند حق بیمه دریافتی سیر صعودی بخود گرفت و این روند تا سال 1362 ادامه یافت.

 

شروع جنگ در شهریور 1359، محاصره اقتصادی كشور و متعاقب آن كاهش قیمت جهانی نفت از سال 1363، شرایط ویژه ای را به اقتصاد كشور حاكم كرد. با این وجود صنعت بیمه توانست با ارائه پوششهای بیمه ای جدید، مانند بیمة خطر جنگ، بیمه دیه وامثالهم و نیز گسترش پوششهای بیمه‌ای موجود، از كاهش شدید حق بیمه جلوگیری نموده و بازار بیمة‌كشور را تا سال 1366 در حالت ثبات نسبی نگه دارد.

 

از سال 1368 شاهد آغاز دوران جدیدی در روند رشد حق بیمة بازار می‌باشیم به طوریكه متوسط نرخ رشد حق بیمه دوره 1368 الی 1370 به حدود 50 درصد بالغ می‌گردد. عمده ترین دلایل این رشد را می‌توان به شرح زیر بر شمرد:

 

1- پایان یافتن جنگ و آغاز دوران سازندگی

 

2- شروع و یا اتمام بسیاری از پروژه های عمرانی

 

3- بهبود قیمت جهانی نفت و به تبع آن افزایش حجم صادرات نفتی و غیر نفتی كشور

 

4-افزایش چشمگیر حجم واردات.

 

5-ارائه طرحهای جدید بیمه ای از قبیل انواع بیمه های اتومبیل، عمر، حادثه كاركنان دولت و......

 

طی دوره 1370-1350 متوسط حق بیمة سرانه 5/891 ریال و حداقل و حداكثر آن به ترتیب 6/150 ریال ( در سال 1350) و 3/2715 ریال ( در سال 1370) می‌باشد.

 

طی سالهای 1381-1371 حق بیمه ‌سرانه سیر صعودی رو به تزایدی داشته و متوسط حق بیمة ‌سرانه طی این دوره 2/45174 ریال می‌باشد كه در دامنه ای بین 3767 ریال ( درسال 1371) و 138808 ریال ( در سال 81) نوسان نموده است.

 



خ

 

 

فهرست مطالب

 

عنوان                                                                                          صفحه

 

فصل اول – كلیات تحقیق

 

1-1) مقدمه........................................................................................................ 1

 

1-2) موضوع تحقیق .......................................................................................... 2

 

1-3-) هدف از انتخاب موضوع .......................................................................... 2

 

1-4-) اهمیت و ارزش تحقیق............................................................................. 2

 

1-5) كاربرد نتایج تحقیق.................................................................................... 3

 

1-6) فرضیات تحقیق ........................................................................................ 3

 

1-7) سابقه تحقیق ............................................................................................. 4

 

1-8) روش تحقیق ............................................................................................ 4

 

1-9) جامعه آماری ............................................................................................ 4

 

1-10) ابزار گردآوری داده‌ها............................................................................... 4

 

1-11) كلید واژه‌ها ............................................................................................ 5

 

فصل دوم

 

بخش اول: سازمان تجارت جهانی

 

2-1-1) مقدمه................................................................................................... 6

 

2-1-2) موافقتنامه عمومی تعرفه و تجارت (گات) ............................................... 7

 

2-1-3) اصول اساسی گات................................................................................. 8

 

2-1-3-1) اصل  عدم تبعیض و تعمیم اصل دولت كامله الوداد.................. 8

 

 

 

الف

 

2-1-3-2) اصل تثبیت و كاهش تعرفه‌های گمركی از طریق مذاكرات متوالی       9

 

2-1-3-3) اصل مشورت........................................................................ 9

 

2-1-3-4) اصل حفاظتها........................................................................ 9

 

2-1-4) مذاكرات چند جانبه گات ...................................................................... 10

 

2-1-5) ایجاد سازمان تجارت جهانی ................................................................. 12

 

2-1-6) تفاوتهای گات با سازمان تجارت جهانی.................................................. 12

 

2-1-7) ساختار سازمان تجارت جهانی ............................................................... 14

 

2-1-7-1) كنفرانس وزیران ................................................................... 14

 

2-1-7-2) شورای عمومی ..................................................................... 14

 

2-1-7-3) كمیته‌ها ............................................................................... 15

 

2-1-7-4) دبیرخانه .............................................................................. 15

 

2-1-7-5) رویه تصمیم‌گیری ................................................................. 15

 

2-1-8) اهداف و وظایف سازمان تجارت جهانی ................................................ 16

 

2-1-9) مذاكرات تجاری پس از تأسیس سازمان تجارت جهانی ............................ 17

 

2-1-10) موافقتنامه عمومی راجع به تجارت خدمات ........................................... 21

 

2-1-10-1) اقسام خدمات ................................................................... 22

 

2-1-10-2) اختلافات میان كالاها و خدمات .......................................... 23

 

2-1-10-3) چهار شیوه معاملات بین‌المللی خدمات ............................... 23

 

2-1-10-4) چگونگی اعطای حمایت در بخشها و خدمات ..................... 24

 

2-1-11) متن چارچوب موافقتنامه...................................................................... 25

 

3-1-12) تعهدات كلی ..................................................................................... 26

 

2-1-12-1) رفتار دولت كامله الوداد...................................................... 26

 

2-1-12-2) شفافیت: تأسیس واحدهای تماس و پاسخگو......................... 27

 

2-1-12-3) تأثیر متقابل صلاحیتهای مورد نیاز برای عرضه خدمات .......... 27

 

2-1-12-4) مقررارت حاكم بر انحصارها، عرضه‌كنندگان انحصاری خدمات و سایر

 

رویه‌های بازرگانی محدود كننده ............................................................... 28

 

2-1-12-5) تعهدات آزادسازی ............................................................. 31

 

2-1-12-6) پرداختها و انتقالات ........................................................... 31

 

2-1-12-7) افزایش مشاركت كننده‌های در حال توسعه ........................... 32

 

2-1-13) روند آزادسازی تجارت خدمات .......................................................... 33

 

2-1-13-1) چگونگی گنجاندن خدمات در نظام تجارت بین‌الملل ............ 34

 

2-1-13-2) سابقه مذاكرات خدمات مالی در چارچوب موافقتنامه عمومی تجارت

 

خدمات ................................................................................................. 35

 

2-1-13-3) تعهدات خدمات مالی در مورد كشورهایی كه اخیراً به سازمان تجارت

 

جهانی پیوسته‌اند: .................................................................................... 36

 

2-1-14) عضویت در سازمان تجارت جهانی ..................................................... 37

 

2-1-14-1) مشكلات پیچیدگیهای الحاق به سازمان تجارت جهانی ......... 38

 

2-1-14-2) نقش و وظیفه آنكتاد در پروسة الحاق .................................. 39

 

2-1-14-3) فرایند الحاق ..................................................................... 40

 

2-1-15) سازمان تجارت جهانی و كشورهای در حال توسعه ............................... 43

 

2-1-16) ایران و سازمان تجارت جهانی ............................................................ 44

 

2-1-16-1) الحاق ایران به سازمان تجارت جهانی .................................. 4

 

 

 

پ

 

2-1-16-2) مراحل هفت‌گانه عضویت ایران در سازمان تجارت جهانی .... 45

 

2-1-16-3) جنبه‌هایی از تعارات حقوقی ایران، مقررات wto در صنعت بیمه 48

 

2-1-17) مزیتهای عضویت در سازمان تجارت جهانی ......................................... 50

 

2-1-17-1 منافع حاصل از  روتین به سازمان تجارت جهانی در بخش خدمات      50

 

2-1-18) چالشها و فرصتها در فرآیند جهانی شدن  اقتصاد................................... 52

 

بخش دوم- بیمه

 

2-2-1) مقدمه................................................................................................... 57

 

2-2-2) تعریف واژه بیمه.................................................................................... 58

 

2-2-3) تعریف بیمه ......................................................................................... 58

 

2-2-4) تعریف صنعت بیمه................................................................................ 58

 

2-2-5) تقسیم‌بندی انواع بیمه ............................................................................ 59

 

2-2-6) تاریخچة بیمه ....................................................................................... 62

 

2-2-6-1) تاریخچة بیمه در ایران .......................................................... 64

 

2-2-6-2) جایگاه صنعت بیمه بعد از انقلاب اسلامی .............................. 65

 

2-2-7) نظریه بیمه و اقتصاد............................................................................... 67

 

2-2-8) تأثیر صنعت بیمه بر فعالیت اقتصاد كلان ................................................. 67

 

2-2-9) تأثیر بر موازنه ارزی .............................................................................. 69

 

2-2-10) بیمه و ایجاد اطمینان برای سرمایه گذاری در صنایع جدید....................... 71

 

 

 

ت

 

2-2-11) تضمین اجرای طرحهای سرمایه‌گذاری به كمك انواع بیمه ...................... 71

 

2-2-12) بیمه و صادرات ................................................................................. 72

 

2-2-13) نقش پس‌اندازی بیمه........................................................................... 75

 

2-2-14) مروری بر تحولات بیمه در ایران ......................................................... 77

 

2-2-15) بررسی شاخصهای ارزیابی فعالیت صنعت بیمه طی سالهای 1381-1350      89

 

2-2-15-1) وضعیت صنعت بیمه در جهان و در مقایسه با ایران ................. 96

 

2-2-16) علتهای اساسی عدم توسعه بیمه در ایران .............................................. 96

 

2-2-17) جایگاه صنعت بیمه در تجارت الكترونیكی ........................................... 99

 

2-2-18) آزادسازی و خصوصی‌سازی صنعت بیمه .............................................. 100

 

2-2-18-1) خصوصی سازی چیست؟....................................................... 101

 

2-2-19) ملاحظات سیاسی برای بازارهای در حال توسعه..................................... 103

 

بخش سوم- مطالعه موردی

 

2-3-1) مقدمه .................................................................................................. 107

 

2-3-2) تعهدات خاص ..................................................................................... 107

 

2-3-3) نحوة‌ تنظیم جدول تعهدات .................................................................... 108

 

2-3-4) بررسی تعهدات سپرده شده در بخش خدمات بیمه در چند پروژة منتخب .. 108

 

2-3-5) تجربه چین در آزادسازی خدمات بیمه و الحاق به سازمان تجارت جهانی . 111

 

2-3-5-1) صنعت بیمه چین................................................................... 131

 

2-3-5-2) بیمه گران خارجی در چین..................................................... 132

 

2-3-5-3) تأثیر توافق نامه WTO بر صنعت بیمه چین.............................. 133

 

2-3-5-4) اقدامات صنعت بیمه چین برای توافنامه WTO ....................... 134

 

 

 

ث

 

2-3-5-5) نتیجه‌گیری ........................................................................... 135

 

فصل سوم- روش تحقیق

 

3-1) مقدمه ....................................................................................................... 138

 

3-2) نوع و روش تحقیق ................................................................................... 138

 

3-3) جامعه آماری ............................................................................................ 139

 

3-4) اطلاعات آماری مورد استفاده در مدلهای Panel Data .................................. 141

 

3-5) مزایای استفاده از مدلهای Panel Data ........................................................ 142

 

3-6) روشهای تخمین مدلهای Panel Data ......................................................... 147

 

3-6-1) اثرات ثابت .............................................................................. 149

 

3-6-2) اثرات تصادفی ......................................................................... 150

 

3-7) آزمون اثرات ثابت ..................................................................................... 152

 

3-8) تصریح مدل جهت بررسی اثرات عضویت در سازمان تجارت جهانی بر روی صنعت

 

بیمه كشورهای در حال توسعه .............................................................................. 153

 

تصریح مدل جهت بررسی اثرات عضویت در WTO بر روی شاخص نفوذ بیمه‌ای

 

در كشورهای در حال توسعه..................................................................... 153

 

تصریح مدل جهت بررسی تأثیر عضویت در WTO بر روی حق بیمه سرانه كشورهای

 

در حال توسعه ........................................................................................ 154

 

تصریح مدل جهت بررسی تأثیر عضویت در WTO بر روی سهم كشورهای  در حال

 

توسعه از كل بازار بیمة جهانی................................................................... 154

 

3-9) روش استفاده از داده‌های آماری مدلهای Panel Data ................................... 155

 

3-10) خلاصه و جمع‌بندی ............................................................................... 155

 

 

 

ج

 

فصل چهارم- تجزیه و تحلیل داده‌ها

 

4-1) مقدمه ....................................................................................................... 157

 

4-2) آزمون فرضیه‌ها ......................................................................................... 158

 

....... 4-2-1) فرضیة ‌فرعی شماره 1................................................................... 158

 

....... آزمون برابری عرض از مبدأها....................................................................... 158

 

....... صحت آماری تخمین ................................................................................. 158

 

....... تجزیه و تحلیل نتایج................................................................................... 159

 

4-2-2) فرضیه فرعی شماره 2............................................................................ 161

 

....... آزمون برابری عرض از مبدأها....................................................................... 161

 

....... صحت آماری تخمین ................................................................................. 161

 

....... تجزیه و تحلیل نتایج................................................................................... 162

 

4-2-3) فرضیه فرعی شماره 3............................................................................ 163

 

....... آزمون برابری عرض از مبدأها....................................................................... 163

 

....... صحت آماری تخمین ................................................................................. 163

 

....... تجزیه و تحلیل نتایج................................................................................... 164

 

فصل پنجم- نتیجه‌گیری و پیشنهادات

 

5-1) مقدمه ....................................................................................................... 167

 

5-2) نتیجه‌گیری ................................................................................................ 167

 

5-3) رهنمودها................................................................................................... 172

 

منابع و مأخذ

 

- منابع فارسی..................................................................................................... 175

 

 

 

چ

 

- منابع انگلیسی ................................................................................................. 181

 

ضمائم و پیوستها.................................................................................................. 182

 

 

 

فهرست جداول

 

جدول (2-1-1): مذاكرات ادواری گات در دوره 1381-1350........................... 11

 

جدول (2-2-1): شاخصهای ارزیابی فعالیت صنعت بیمه ...................................... 92

 

جدول (2-3-1): تعهدات خاص كشور تركیه در بخش خدمات بیمه ...................... 112

 

جدول (2-3-2): تعهدات خاص كشور مالزی در بخش خدمات بیمه...................... 115

 

جدول (2-3-3): تعهدات خاص اتحادیه اروپا...................................................... 118

 

جدول (2-3-4): تعهدات خاص كشور چین در بخش خدمات بیمه........................ 127

 


 

فهرست نمودارها

 

نمودار (2-1-2): تشریفات الحاق به سازمان تجارت جهانی .................................. 42

 

نمودار (2-2-1): حق بیمة سرانه (1370-1371) ............................................... 93

 

نمودار (2-2-2) حق بیمة سرانه (1381-1371) ............................................... 94

 

نمودار (2-2-3) شاخص نفوذ بیمه‌ای (1381-1350) ....................................... 95

 

 

قیمت فایل فقط 12,000 تومان

\"خرید\"

برچسب ها : بررسی تجارت جهانی و پیوستن ایران به WTO و تأثیر آن بر صنعت بیمه كشور , پایان نامه بررسی تجارت جهانی و پیوستن ایران به WTO و تأثیر آن بر صنعت بیمه كشور , مقاله بررسی تجارت جهانی و پیوستن ایران به WTO و تأثیر آن بر صنعت بیمه كشور , پروژه بررسی تجارت جهانی و پیوستن ایران به WTO و تأثیر آن بر صنعت بیمه كشور , تحقیق بررسی تجارت جهانی و پیوستن ایران به WTO و تأثیر آن بر صنعت بیمه كشور , دانلود پایان نامه بررسی تجارت جهانی و پی


Google
تقریباً ۱۲۷٬۰۰۰ نتیجه (۰٫۵۷ ثانیه)
اگر امکان دارد آن را به فارسی رایانامه کنید
پایان نامه بررسی تجارت جهانی و پیوستن ایران به WTO و ...
test.com/product-206775-پايان-نامه-بررسي-تجارت-جهاني-و-پيوستن-ايران-به-WT.as...
چون عضویت ایران در سازمان تجارت جهانی یك فرآیند بلند مدت است و كشورهای ... هدف از این پژوهش آنست كه تأثیر پیوستن ایران به WTO بر صنعت بیمه بررسی شود.
تجارت جهاني و پيوستن ايران به WTO و تأثير آن بر صنعت ...
https://kandoocn.com/72-تجارت-جهانی-و-پیوستن-ایران-به-WTO-و-ت%25D8%25A3...
تجارت جهاني و پيوستن ايران به WTO و تأثير آن بر صنعت بيمه كشور. ... همين اساس در اين پايان نامه ضمن بررسي ومروري بر جايگاه و نقش سازمان تجارت جهاني (WTO) در ...
[PDF]ﭘﺎﯾﺎن ﻧﺎﻣﻪ ﺑﺮرﺳﯽ ﺗﺠﺎرت ﺟﻬﺎﻧﯽ و ﭘﯿﻮﺳﺘﻦ اﯾﺮان ﺑﻪ WTO و ﺗﺎﺛﯿﺮ آن ﺑﺮ ﺻﻨﻌﺖ ﺑﯿﻤﻪ
articlenetwork.ir/pdf=34763
۵ روز پیش - ﭘﺮوژه ﺑﺮرﺳﯽ ﺗﺠﺎرت ﺟﻬﺎﻧﯽ و ﭘﯿﻮﺳﺘﻦ اﯾﺮان ﺑﻪ q. WTO و ﺗﺎﺛﯿﺮ آن ﺑﺮ ﺻﻨﻌﺖ ﺑﯿﻤﻪ ﮐﺸﻮر. ﺗﺤﻘﯿﻖ ﺑﺮرﺳﯽ ﺗﺠﺎرت ﺟﻬﺎﻧﯽ و ﭘﯿﻮﺳﺘﻦ اﯾﺮان ﺑﻪ q. WTO و ﺗﺎﺛﯿﺮ آن ﺑﺮ ﺻﻨﻌﺖ ﺑﯿﻤﻪ ﮐﺸﻮر. داﻧﻠﻮد ﭘﺎﯾﺎن ﻧﺎﻣﻪ ...
پایان نامه:بررسي اثرات اقتصادي الحاق ايران به سازمان تجارت ...
www.payanname.net/پایان-نامهبررسي-اثرات-اقتصادي-الحاق-ا/
در این پست می توانید متن کامل این پایان نامه را با فرمت ورد word دانلود نمائید:بررسي اثرات اقتصادي الحاق ايران به سازمان تجارت جهاني (WTO) بر صنعت بيمة كشور.
پایان نامه بررسی اثرات اقتصادی الحاق ایران به سازمان تجارت ...
bankmaghale.ir/پایان-نامه-بررسي-اثرات-اقتصادي-الحاق-ا/
پایان نامه بررسی اثرات اقتصادی الحاق ایران به سازمان تجارت جهانی (WTO) بر صنعت بیمه کشور مربوطه به صورت فایل ورد word و قابل ویرایش می باشد و دارای ۱۹۲ ...
فروشگاه تخصصی دانشجویی یونی سلس دانلود پایان نامه ...
unisells.ir/prod-388614-دانلود%20پایان%20نامه%20بررسي%20اثرات%20اقتصادي%...
دانلود پایان نامه بررسي اثرات اقتصادي الحاق ايران به سازمان تجارت جهاني (WTO) بر ... چون عضويت ايران در سازمان تجارت جهاني يك فرآيند بلند مدت است و كشورهاي ... هدف از اين پژوهش آنست كه تأثير پيوستن ايران به WTO بر صنعت بيمه بررسي شود.
پایان نامه بررسی اثرات اقتصادی الحاق ایران به سازمان تجارت ...
thesisdoc.ir/.../پایان-نامه-بررسی-اثرات-اقتصادی-الحاق-ایران-به-سازمان-تجارت-جهانی-...
چون عضويت ايران در سازمان تجارت جهاني يك فرآيند بلند مدت است و كشورهاي ... هدف از اين پژوهش آنست كه تأثير پيوستن ايران به WTO بر صنعت بيمه بررسي شود.
پایان نامه بررسی تجارت جهانی و پیوستن ایران به WTO و ...
parastumgle.ir/post/matlab3445.html
پایان نامه بررسی تجارت جهانی و پیوستن ایران به WTO و تأثیر آن بر صنعت بیمه كشور.
آثار الحاق ایران به سازمان تجارت جهانی بر صنعت بیمه - حقوق ...
yaserziaee.blogfa.com/post-216.aspx
آثار الحاق ایران به سازمان تجارت جهانی بر صنعت بیمه ... موجود در راستای الحاق ایران به WTO در صنعت بیمه پرداخته می شود و با بررسی 2 پژوهش ... بیمه به عنوان یكی از عوامل مهم پیشرفت و توسعه اقتصادی همواره مد نظر کشورها در مسیر توسعه بوده است. ..... از منظر دیگر می توان تاثیر پیوستن به سازمان را بر حق بیمه های دریافتی ناشی از ...
تحلیل تفضیلی آثار الحاق ایران به سازمان تجارت جهانی(WTO ...
www.hawzah.net/.../تحلیل-تفضیلی-آثار-الحاق-ایران-به-سازمان-تجارت-جهانی(WTO...
شاخصهای مورد بررسی عبارتند از حق بیمه، حق بیمه سرانه، شاخص نفوذ بیمه ای و درصد ... نتایج نشان می دهد پیوستن به سازمان تجارت جهانی بر روی ۳ شاخص حق بیمه، حق ... در واقع با به عضویت در آمدن کشورهای غیر عضو در سازمان تجارت جهانی از جمله ایران، ... دریافتی، حق بیمه سرانه و شاخص نفوذ بیمه ای، در صنعت بیمه تأثیر مثبت دارد.
    1   
2
   
3
   
4
   
5
   
6
   
7
   
8
   
9
   
10
   
صفحهٔ بعدی

ارسال نظر برای این مطلب

کد امنیتی رفرش
اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • آمار سایت
  • کل مطالب : 5836
  • کل نظرات : 28
  • افراد آنلاین : 14
  • تعداد اعضا : 13
  • آی پی امروز : 146
  • آی پی دیروز : 85
  • بازدید امروز : 219
  • باردید دیروز : 261
  • گوگل امروز : 5
  • گوگل دیروز : 0
  • بازدید هفته : 9,010
  • بازدید ماه : 14,713
  • بازدید سال : 99,369
  • بازدید کلی : 1,535,078