loading...
دانلود پایان نامه و پروژه
یگانه عربخانی بازدید : 82 چهارشنبه 05 خرداد 1395 نظرات (0)

اقتصاد ایران

اقتصاد ایران دسته: اقتصاد
بازدید: 1 بار
فرمت فایل: doc
حجم فایل: 43 کیلوبایت
تعداد صفحات فایل: 33

امروزه بنگاه های اقتصادی كشور در فرآیند جهانی شدن و پیوستن به منظومۀ تجارت جهانی كه پیوستنی كه چندان نیز از روی اختیار نیست با چالش های بی شماری مواجه هستند

قیمت فایل فقط 5,000 تومان

خرید

اقتصاد ایران


چکیده :
امروزه بنگاه های اقتصادی كشور در فرآیند جهانی شدن و پیوستن به منظومۀ تجارت جهانی كه پیوستنی كه چندان نیز از روی اختیار نیست با چالش های بی شماری مواجه هستند . حضور در بازار های جهانی و حتی باقی ماندن در بازار های داخلی مستلزم رقابت با رقبای قدرت مند است و با توجه به گسترش و پیچیدگی اهداف ، فرآیند ها و ساختار سازمانی در صحنۀ رقابت ، سازمان هایی می توانند به بقای خود ادامه دهند كه نسبت به خواسته ها و انتظارات مشتریان و ذینفعان پاسخگو باشند ، همچنین به سود آوری و ثروت آفرینی به عنوان شاخص های كلیدی و برتر سازمانی توجه كنند .
مدلهای تعالی سازمانی یا سر آمدی كسب و كار به عنوان ابزار قوی برای سنجش میزان استقرار در سازمان های مختلف به كار گرفته می شوند . با به كارگیری این مدل ها سازمان ها می توانند از یك سو میزان موفقیت خود را در اجرای برنامه های بهبود در مقاطع مختلف زمانی مورد ارزیابی قرار دهند و از سوی دیگر عملكرد خود را با سایر سازمان ها به ویژه بهترین آن ها مقایسه كنند .
مدل های سر آمدی کسب و کار پاسخی است به این سؤال كه سازمان برتر چگونه سازمانی است ؟ چه اهدافی و مفاهیمی را دنبال می كند و چه معیار هایی بر رقبای آن ها حاكم هستند ؟
امروزه اكثر كشور های دنیا با تكیه بر این مدل ها جوایزی را در سطح ملی و منطقه ای ایجاد كرده اند كه محرك سازمان ها و كسب و كار در تعالی ، رشد و ثروت آفرینی است . مدل های تعالی با محور قرار دادن كیفیت تولید (كالا یا خدمات) و مشاركت همۀ اعضای سازمان می توانند رضایت مشتری را جلب و منافع ذینفعان را فراهم نموده و در عین حال یاد گیری فردی و سازمانی را با تكیه بر خلاقیت و نو آوری تشویق و ترویج كنند .
در این مقاله تلاش خواهد شد اصول و مبانی مدل تعالی EFQM و وظابف كاركردی هر یك از اجزای مدل توصیف و تشریح گردد .
مقدمه :
دست آورد های بالغ بر 50 سال تجربۀ برنامه ریزی توسعه ، شرایط خطیر كنونی اقتصاد ایران به ویژه از نظر روند نگران كنندۀ عرضه و تقاضای نیروی كار ، روند نگران كننده و نزولی سرمایه گذاری در بخش های مولد اقتصاد در كنار حجم عظیم منابع و امكانات موجود اما بلا استفاده در سطح كشور و بالاخره روند جهانی شدن اقتصاد هر یك به نوعی و با منطق خاص خود نشان دهندۀ این واقعیت است كه راه منحصر به فرد موفق برای رویایی فعال و ثمر بخش با چالش های موجود جهانی شدن ، سامان دادن برنامۀ چهارم توسعۀ كشور بر پایۀ اصول و موازین بهره وری است ، برنامه ای كه در آن به جای اتخاذ رویكرد تزریق مستمر و فزایند ارز و ریال بر كارآمد سازی نحوۀ استفاده از منابع تأكید می گردد و با توجه به این امر و همچنین نگرانی صنایع و سازمان های اقتصادی كشور از پیوستن به تجارت جهانی و طرح سؤالاتی كه آیا سازمان های صنعتی كشور ما توان رقابت در این فضا را دارند ؟ در چه معیار هایی ضعیف هستیم ؟سازمان ما چگونه بایستی باشد كه در رقابت پیروز میدان باشیم ؟ و تفاوت سازمان ما با یك سازمان سر آمد و متعالی در مقیاس جهانی چیست ؟ دلایلی است كه موجب شد مؤسسات اقتصادی كشورمان به دنبال الگو هایی از سازمان های موفق در امر كسب و كار باشند ، سازمان هایی كه نیاز های اصلی جامعه را به بهترین نحو بر آورده می كنند و در این راه سر آمد دیگر سازمان ها هستند و می دانند در فضای رقابتی برای رشد ، ماندگاری و برتری ، چگونه باید عمل كنند.
در این راستا ، مطالعات متعددی در زمینۀ شناسایی و اشاعۀ عوامل كلیدی موفقیت سازمان ها به منظور بهبود عملكرد آن ها صورت گرفت که جوایز ملی كیفیت و مدل های سر آمدی کسب و کار دمینگ ، بالدریج و EFQM و سازمانی حاصل این مطالعات و تحقیقات است. اگر چه مدل های دمینگ ، بالدریج و EFQM معروف ترین مدل های سر آمدی كسب و كار هستند ، ولی مدل های خاص دیگری در كشور های دیگر توسعه داده شده كه از مدل های فوق الذكر الهام گرفته است .
مدل EFQM ابزاری است برای تعیین سطح عملکرد سر آمدی یک سازمان كه
- چارچوبی غیر تجویزی دارد .
- مسیری برای حركت سازمان به سوی سر آمدی است .
- مدلی است برای مدیریت یک سازمان در شرایط دینامیکی
تاریخچۀ مدل های سر آمدی سازمانی :
در سال 1950 مؤسسۀ JUSE (Union of Japanese Scientists & Engineering) آقای دكتر ویلیام ادواردز دمینگ (William Edwards Deming) را برای انجام سخنرانی های مختلفی در زمینۀ كیفیت به ژاپن دعوت نمود و در سال 1951 این مؤسسه به پاس خدمات دكتر دمینگ در زمینۀ كیفیت جایزه ای به نام ایشان بنیان نهاد . مدلی كه جایزۀ دمینگ بر اساس آن تهیه گردید و از دهه پنجاه میلادی در ژاپن به اجرا در آمد عمدتاً بر كیفیت محصولات و روش های كنترل كیفی استوار است به بیان دیگر مدل جایزۀ دمینگ بر این اصل استوار است كه برای تولید محصولات وخدمات با كیفیت بالا نیاز به هماهنگی همه جانبه و فراگیر در سطح سازمان است . این مدل نگرش جدیدی در بحث كیفیت ایجاد كرد و همین تفكر (نگرش فرا گیر) منجر به ظهور (كنترل كیفیت فرا گیر) در دهۀ 1960 میلادی گردید .
مدیریت كیفیت فرا گیر یا TQM (Total Quality Management) روشی است برای مدیریت و ادارۀ سازمان جهت تعیین كیفیت با مشاركت همۀ اعضای سازمان كه از طریق جلب رضایت مشتری و تأمین منافع همه ذینفعان به دست می آید .
موفقیت ژاپن در به كار گیری روش های علمی كسب و كار تهدیدی جدی برای شركت های آمریكایی ایجاد كرد به طوری كه در دهۀ 1980 میلادی بسیاری از آن ها با وا گذار كردن بازار به رقبای ژاپنی در آستانۀ ور شكستگی قرار گرفتند . این تهدیدات منجر گردید كه شركت های غربی در روش های كسب و كار خود تجدید نظر كرده و مدیریت كیفیت فراگیر را به طور گسترده به كار گیرند .
جایزۀ كیفیت و سر آمدی كانادا (Canadian Paulity and Business Excellence Award) در سال 1983 و پس از آن در سال 1987 جایزۀ ملی كیفیت مالكوم بالدریج در آمریكا از اولین گام هایی بودند كه برای بخشیدن دید فرا گیر به مدل هایی كه برای ارز یابی در مؤسسات صنعتی و غیر صنعتی مورد استفاده قرار می گرفتند برداشته شد و این مدل ها در واقع پوشش دهندۀ تمامی اجزای یك كسب و كار با در نظر گرفتن منافع تمامی ذینفعان بود .
به دنبال مدل مالكوم بالدریج یا MBNQA (Malcolm Baldrige National Quality Award) در سال 1988 مدل تعالی سازمانی EFQM در پاسخ به نیاز بهبود رقابت پذیری سازمان های اروپایی توسط چهارده كمپانی بزرگ اروپایی ( بوش Bosch ، رنو Renault ، فیات Fiat ، بی تی BT ، بول Bull ، الكترولوكس Electrolux ، كی ال ام KLM ، نستلهNestlé ، اولیوتی Olivetti ، فیلیپس Philips ، سولزر Sulzer ، فولكس واگن Volkswagen ، دازالت Dassault و سیبا Ciba) در كمیسیون اروپایی مورد توافق واقع و امضاء گردیده است . این اقدام متهورانه از شبكۀ قدرتمند مدیریت در حال حاضر دارای 800 عضو از 38 كشور جهان در بخش خصوصی و دولتی می باشد كه در چارچوب یك جامعۀ اروپایی و در زمینۀ بهبود كیفیت در ادامۀ مدل مالكوم بالدریج از آمریكا و همچنین مدل دكتر دمینگ در ژاپن به پیش می رود .
مدل EFQM در سال 1991 به عنوان مدل تعالی كسب و كار معرفی گردید كه در آن چارچوبی برای قضاوت و خود ارزیابی سازمانی و نهایتاً دریافت پاداش كیفیت اروپایی ارائه شد ، این اقدام در سال 1992 عملی گردید . این مدل نشان دهندۀ مزیت های پایداری است كه یك سازمان متعالی باید به آن ها دست یابد . این مدل به سرعت مورد توجه شركت های اروپایی قرار گرفت و مشخص شد كه سازمان های بخش عمومی و صنایع كوچك هم علاقه دارند از آن استفاده كنند .
در سال 1995 ویرایش مربوط به بخش عمومی و در سال 1996 مدلی مربوط به سازمان های كوچك توسعه داده شد . در سال 1999 مهم ترین باز بینی مدل EFQM صورت گرفت . در سال 2001 مدل سر آمدی EFQM ویرایش سازمان های كوچك و متوسط و درسال 2003 ویرایش جدیدتری از مدل EFQM ارائه شد كه در زیر معیار ها و نكات راهنما تغییرات قابل ملاحظه ای نسبت به ویرایش سال 1999 داشت .
مدل EFQM در اصل به مدل مالكوم بالدریج بسیار شبیه است و تفاوت اصولی در مفاهیم و مبانی با مدل مالكوم بالدریج ندارد . هر دو این مدل ها در چارچوب مدیریت كیفیت جامع قرار می گیرند و ابزاری هستند برای استقرار سیستم در درون سازمان ها و نیز ابزاری هستند برای سنجش این كه یك سازمان تا چه اندازه در جهت استقرار سیستم ها در چارچوب مدیریت كیفیت جامع موفق بوده است . تفاوت هایی كه بین این دو مدل وجود دارد عمدتاًَ در حد تعداد معیار ها ، امتیاز دهی و رویه های اجرائی است و چار چوب كلی هر دو مدل در واقع یكی است .
از میان سه مدل دمینگ و مالكوم بالدریج و EFQM كه از معروف ترین مدل های تعالی سازمانی هستند مدل EFQM عمومیت و استقبال بیشتری در سطح جهان یافته است .
اعضای كمیتۀ مركزی EFQM از مدیران عامل شركت های اروپایی هستند كه برای چهار سال انتخاب و برای پنج سال نیز به عنوان عضو ذخیره كه هر سال یك بار انتخاب می شوند می باشند . كمیته اجرایی نیز مركب از 20 عضو از همان سازمان ها بوده كه نه تنها به عنوان نمایندۀ تام الاختیار در زمینۀ كیفیت جامع انجام وظیفه می نمایند بلكه گزارش های لازم را به كمیتۀ مركزی ارائه می نمایند . اعضای كمیتۀ اجرائی EFQM در واقع نقش هدایت گر و پشتیبانی كنندۀ استراتژی ها ، طرح های عملیاتی كسب و كار ، نظارت بر پیشرفت طرح ها و نهایت تدوین جهت كلی مناسب برای تحقق اهداف این سازمان ها را به عهده دارند . در حال حاضر 19 كشور اروپایی با EFQM مشاركت می نمایند.
مدل تعالی سازمانی در ایران
مدل تعالی سازمانی در شرایطی در ایران مطرح می شود كه در جهان بیش از 70 مدل سر آمدی ملی و 90 جایزۀ كیفیت وجود دارد كه عموماً بهره گرفته از مدل های EFQM و مالکولم بالدریج بوده و به سوی یكدیگر همگرا شده اند . گویا زبان رقابت در همه جای دنیا یكی است که مؤسسات اقتصادی را از آموختن الفبای مدیریت فرا گیر سازمان گریزی نیست .
لزوم رقابت پذیرشدن بخش صنعت و معدن با رویكرد جهانی و توصیه های مشاركت ها و ادغام های صنعتی با جهان برای امكان دست یابی به بازار جهانی و ایجاد اعتبار جهانی برای این بخش باعث شد كه در وزارت صنایع و معادن طراحی مدلی جهانی مورد توجه و اقدام قرار گیرد مدل هایی كه چندین سال بود جوامع صنعتی جهانی آن ها را پذیرفته و دنبال كرده بودند .
طی سال های 1378 تا 1381 دو مدل اصلی مالكوم بالدریج و EFQM و تغییراتی كه احیاناًُ برخی كشور های دیگر روی این دو مدل صورت داده بودند توسط وزارت صنایع و معادن و موسسۀ مطالعات بهره وری و منابع انسانی مورد بررسی قرار گرفت . فرآیند انتخاب نیز با تشكیل گروه های كارشناسی و جمع آوری اطلاعات و انجام ارتباطات با مؤسساتی كه این مدل ها را دنبال می كردند و تهیۀ پیش نویس های لازم صورت گرفت سپس در جلسات متعدد كمیته های علمی مركب از كارشناسان و متخصصین سیستم های مدیریت این پیش نویس ها مطرح و در نهایت توسط كمیته علمی مدل سر آمدی سازمانی EFQM در تاریخ 10/3/1382 به تصویب رسید .
با تصویب مدل EFQM از سال 1382 این مدل در زیر مجموعه های وزارت صنایع و معادن به اجرا در آمد و این وزارتخانه و مؤسسۀ مطالعات بهره وری و منابع انسانی مقدمات جایزۀ ملی بهره وری و سر آمدی سازمانی را پی ریزی کردند که در طول دو دوره از برگزاری جایزۀ ملی بهره وری و سر آمدی سازمانی تعدادی از شرکت های بزرگ دولتی و تعداد محدودی از شرکت های بخش خصوصی این مدل را دنبال کردند که پس از طی مرحلۀ خود ارز یابی موفق به پر کردن اظهار نامه جهت دریافت گواهینامه شدند .

قیمت فایل فقط 5,000 تومان

خرید

برچسب ها : اقتصاد ایران , اقتصاد , اقتصاد ایران , مقاله , پژوهش , تحقیق , پروژه , دانلود مقاله , دانلود پژوهش , دانلود تحقیق , دانلود پروژه , مقاله اقتصاد ایران , پژوهش اقتصاد ایران , تحقیق اقتصاد ایران , پروژه اقتصاد ایران , دانلود مقاله اقتصاد ایران , دانلود پژوهش اقتصاد ایران , دانلود تحقیق اقتصاد ایران , دانلود پروژه اقتصاد ایران

اقتصاد ایران

اقتصاد ایران دسته: اقتصاد
بازدید: 1 بار
فرمت فایل: doc
حجم فایل: 43 کیلوبایت
تعداد صفحات فایل: 33

امروزه بنگاه های اقتصادی كشور در فرآیند جهانی شدن و پیوستن به منظومۀ تجارت جهانی كه پیوستنی كه چندان نیز از روی اختیار نیست با چالش های بی شماری مواجه هستند

قیمت فایل فقط 5,000 تومان

خرید

اقتصاد ایران


چکیده :
امروزه بنگاه های اقتصادی كشور در فرآیند جهانی شدن و پیوستن به منظومۀ تجارت جهانی كه پیوستنی كه چندان نیز از روی اختیار نیست با چالش های بی شماری مواجه هستند . حضور در بازار های جهانی و حتی باقی ماندن در بازار های داخلی مستلزم رقابت با رقبای قدرت مند است و با توجه به گسترش و پیچیدگی اهداف ، فرآیند ها و ساختار سازمانی در صحنۀ رقابت ، سازمان هایی می توانند به بقای خود ادامه دهند كه نسبت به خواسته ها و انتظارات مشتریان و ذینفعان پاسخگو باشند ، همچنین به سود آوری و ثروت آفرینی به عنوان شاخص های كلیدی و برتر سازمانی توجه كنند .
مدلهای تعالی سازمانی یا سر آمدی كسب و كار به عنوان ابزار قوی برای سنجش میزان استقرار در سازمان های مختلف به كار گرفته می شوند . با به كارگیری این مدل ها سازمان ها می توانند از یك سو میزان موفقیت خود را در اجرای برنامه های بهبود در مقاطع مختلف زمانی مورد ارزیابی قرار دهند و از سوی دیگر عملكرد خود را با سایر سازمان ها به ویژه بهترین آن ها مقایسه كنند .
مدل های سر آمدی کسب و کار پاسخی است به این سؤال كه سازمان برتر چگونه سازمانی است ؟ چه اهدافی و مفاهیمی را دنبال می كند و چه معیار هایی بر رقبای آن ها حاكم هستند ؟
امروزه اكثر كشور های دنیا با تكیه بر این مدل ها جوایزی را در سطح ملی و منطقه ای ایجاد كرده اند كه محرك سازمان ها و كسب و كار در تعالی ، رشد و ثروت آفرینی است . مدل های تعالی با محور قرار دادن كیفیت تولید (كالا یا خدمات) و مشاركت همۀ اعضای سازمان می توانند رضایت مشتری را جلب و منافع ذینفعان را فراهم نموده و در عین حال یاد گیری فردی و سازمانی را با تكیه بر خلاقیت و نو آوری تشویق و ترویج كنند .
در این مقاله تلاش خواهد شد اصول و مبانی مدل تعالی EFQM و وظابف كاركردی هر یك از اجزای مدل توصیف و تشریح گردد .
مقدمه :
دست آورد های بالغ بر 50 سال تجربۀ برنامه ریزی توسعه ، شرایط خطیر كنونی اقتصاد ایران به ویژه از نظر روند نگران كنندۀ عرضه و تقاضای نیروی كار ، روند نگران كننده و نزولی سرمایه گذاری در بخش های مولد اقتصاد در كنار حجم عظیم منابع و امكانات موجود اما بلا استفاده در سطح كشور و بالاخره روند جهانی شدن اقتصاد هر یك به نوعی و با منطق خاص خود نشان دهندۀ این واقعیت است كه راه منحصر به فرد موفق برای رویایی فعال و ثمر بخش با چالش های موجود جهانی شدن ، سامان دادن برنامۀ چهارم توسعۀ كشور بر پایۀ اصول و موازین بهره وری است ، برنامه ای كه در آن به جای اتخاذ رویكرد تزریق مستمر و فزایند ارز و ریال بر كارآمد سازی نحوۀ استفاده از منابع تأكید می گردد و با توجه به این امر و همچنین نگرانی صنایع و سازمان های اقتصادی كشور از پیوستن به تجارت جهانی و طرح سؤالاتی كه آیا سازمان های صنعتی كشور ما توان رقابت در این فضا را دارند ؟ در چه معیار هایی ضعیف هستیم ؟سازمان ما چگونه بایستی باشد كه در رقابت پیروز میدان باشیم ؟ و تفاوت سازمان ما با یك سازمان سر آمد و متعالی در مقیاس جهانی چیست ؟ دلایلی است كه موجب شد مؤسسات اقتصادی كشورمان به دنبال الگو هایی از سازمان های موفق در امر كسب و كار باشند ، سازمان هایی كه نیاز های اصلی جامعه را به بهترین نحو بر آورده می كنند و در این راه سر آمد دیگر سازمان ها هستند و می دانند در فضای رقابتی برای رشد ، ماندگاری و برتری ، چگونه باید عمل كنند.
در این راستا ، مطالعات متعددی در زمینۀ شناسایی و اشاعۀ عوامل كلیدی موفقیت سازمان ها به منظور بهبود عملكرد آن ها صورت گرفت که جوایز ملی كیفیت و مدل های سر آمدی کسب و کار دمینگ ، بالدریج و EFQM و سازمانی حاصل این مطالعات و تحقیقات است. اگر چه مدل های دمینگ ، بالدریج و EFQM معروف ترین مدل های سر آمدی كسب و كار هستند ، ولی مدل های خاص دیگری در كشور های دیگر توسعه داده شده كه از مدل های فوق الذكر الهام گرفته است .
مدل EFQM ابزاری است برای تعیین سطح عملکرد سر آمدی یک سازمان كه
- چارچوبی غیر تجویزی دارد .
- مسیری برای حركت سازمان به سوی سر آمدی است .
- مدلی است برای مدیریت یک سازمان در شرایط دینامیکی
تاریخچۀ مدل های سر آمدی سازمانی :
در سال 1950 مؤسسۀ JUSE (Union of Japanese Scientists & Engineering) آقای دكتر ویلیام ادواردز دمینگ (William Edwards Deming) را برای انجام سخنرانی های مختلفی در زمینۀ كیفیت به ژاپن دعوت نمود و در سال 1951 این مؤسسه به پاس خدمات دكتر دمینگ در زمینۀ كیفیت جایزه ای به نام ایشان بنیان نهاد . مدلی كه جایزۀ دمینگ بر اساس آن تهیه گردید و از دهه پنجاه میلادی در ژاپن به اجرا در آمد عمدتاً بر كیفیت محصولات و روش های كنترل كیفی استوار است به بیان دیگر مدل جایزۀ دمینگ بر این اصل استوار است كه برای تولید محصولات وخدمات با كیفیت بالا نیاز به هماهنگی همه جانبه و فراگیر در سطح سازمان است . این مدل نگرش جدیدی در بحث كیفیت ایجاد كرد و همین تفكر (نگرش فرا گیر) منجر به ظهور (كنترل كیفیت فرا گیر) در دهۀ 1960 میلادی گردید .
مدیریت كیفیت فرا گیر یا TQM (Total Quality Management) روشی است برای مدیریت و ادارۀ سازمان جهت تعیین كیفیت با مشاركت همۀ اعضای سازمان كه از طریق جلب رضایت مشتری و تأمین منافع همه ذینفعان به دست می آید .
موفقیت ژاپن در به كار گیری روش های علمی كسب و كار تهدیدی جدی برای شركت های آمریكایی ایجاد كرد به طوری كه در دهۀ 1980 میلادی بسیاری از آن ها با وا گذار كردن بازار به رقبای ژاپنی در آستانۀ ور شكستگی قرار گرفتند . این تهدیدات منجر گردید كه شركت های غربی در روش های كسب و كار خود تجدید نظر كرده و مدیریت كیفیت فراگیر را به طور گسترده به كار گیرند .
جایزۀ كیفیت و سر آمدی كانادا (Canadian Paulity and Business Excellence Award) در سال 1983 و پس از آن در سال 1987 جایزۀ ملی كیفیت مالكوم بالدریج در آمریكا از اولین گام هایی بودند كه برای بخشیدن دید فرا گیر به مدل هایی كه برای ارز یابی در مؤسسات صنعتی و غیر صنعتی مورد استفاده قرار می گرفتند برداشته شد و این مدل ها در واقع پوشش دهندۀ تمامی اجزای یك كسب و كار با در نظر گرفتن منافع تمامی ذینفعان بود .
به دنبال مدل مالكوم بالدریج یا MBNQA (Malcolm Baldrige National Quality Award) در سال 1988 مدل تعالی سازمانی EFQM در پاسخ به نیاز بهبود رقابت پذیری سازمان های اروپایی توسط چهارده كمپانی بزرگ اروپایی ( بوش Bosch ، رنو Renault ، فیات Fiat ، بی تی BT ، بول Bull ، الكترولوكس Electrolux ، كی ال ام KLM ، نستلهNestlé ، اولیوتی Olivetti ، فیلیپس Philips ، سولزر Sulzer ، فولكس واگن Volkswagen ، دازالت Dassault و سیبا Ciba) در كمیسیون اروپایی مورد توافق واقع و امضاء گردیده است . این اقدام متهورانه از شبكۀ قدرتمند مدیریت در حال حاضر دارای 800 عضو از 38 كشور جهان در بخش خصوصی و دولتی می باشد كه در چارچوب یك جامعۀ اروپایی و در زمینۀ بهبود كیفیت در ادامۀ مدل مالكوم بالدریج از آمریكا و همچنین مدل دكتر دمینگ در ژاپن به پیش می رود .
مدل EFQM در سال 1991 به عنوان مدل تعالی كسب و كار معرفی گردید كه در آن چارچوبی برای قضاوت و خود ارزیابی سازمانی و نهایتاً دریافت پاداش كیفیت اروپایی ارائه شد ، این اقدام در سال 1992 عملی گردید . این مدل نشان دهندۀ مزیت های پایداری است كه یك سازمان متعالی باید به آن ها دست یابد . این مدل به سرعت مورد توجه شركت های اروپایی قرار گرفت و مشخص شد كه سازمان های بخش عمومی و صنایع كوچك هم علاقه دارند از آن استفاده كنند .
در سال 1995 ویرایش مربوط به بخش عمومی و در سال 1996 مدلی مربوط به سازمان های كوچك توسعه داده شد . در سال 1999 مهم ترین باز بینی مدل EFQM صورت گرفت . در سال 2001 مدل سر آمدی EFQM ویرایش سازمان های كوچك و متوسط و درسال 2003 ویرایش جدیدتری از مدل EFQM ارائه شد كه در زیر معیار ها و نكات راهنما تغییرات قابل ملاحظه ای نسبت به ویرایش سال 1999 داشت .
مدل EFQM در اصل به مدل مالكوم بالدریج بسیار شبیه است و تفاوت اصولی در مفاهیم و مبانی با مدل مالكوم بالدریج ندارد . هر دو این مدل ها در چارچوب مدیریت كیفیت جامع قرار می گیرند و ابزاری هستند برای استقرار سیستم در درون سازمان ها و نیز ابزاری هستند برای سنجش این كه یك سازمان تا چه اندازه در جهت استقرار سیستم ها در چارچوب مدیریت كیفیت جامع موفق بوده است . تفاوت هایی كه بین این دو مدل وجود دارد عمدتاًَ در حد تعداد معیار ها ، امتیاز دهی و رویه های اجرائی است و چار چوب كلی هر دو مدل در واقع یكی است .
از میان سه مدل دمینگ و مالكوم بالدریج و EFQM كه از معروف ترین مدل های تعالی سازمانی هستند مدل EFQM عمومیت و استقبال بیشتری در سطح جهان یافته است .
اعضای كمیتۀ مركزی EFQM از مدیران عامل شركت های اروپایی هستند كه برای چهار سال انتخاب و برای پنج سال نیز به عنوان عضو ذخیره كه هر سال یك بار انتخاب می شوند می باشند . كمیته اجرایی نیز مركب از 20 عضو از همان سازمان ها بوده كه نه تنها به عنوان نمایندۀ تام الاختیار در زمینۀ كیفیت جامع انجام وظیفه می نمایند بلكه گزارش های لازم را به كمیتۀ مركزی ارائه می نمایند . اعضای كمیتۀ اجرائی EFQM در واقع نقش هدایت گر و پشتیبانی كنندۀ استراتژی ها ، طرح های عملیاتی كسب و كار ، نظارت بر پیشرفت طرح ها و نهایت تدوین جهت كلی مناسب برای تحقق اهداف این سازمان ها را به عهده دارند . در حال حاضر 19 كشور اروپایی با EFQM مشاركت می نمایند.
مدل تعالی سازمانی در ایران
مدل تعالی سازمانی در شرایطی در ایران مطرح می شود كه در جهان بیش از 70 مدل سر آمدی ملی و 90 جایزۀ كیفیت وجود دارد كه عموماً بهره گرفته از مدل های EFQM و مالکولم بالدریج بوده و به سوی یكدیگر همگرا شده اند . گویا زبان رقابت در همه جای دنیا یكی است که مؤسسات اقتصادی را از آموختن الفبای مدیریت فرا گیر سازمان گریزی نیست .
لزوم رقابت پذیرشدن بخش صنعت و معدن با رویكرد جهانی و توصیه های مشاركت ها و ادغام های صنعتی با جهان برای امكان دست یابی به بازار جهانی و ایجاد اعتبار جهانی برای این بخش باعث شد كه در وزارت صنایع و معادن طراحی مدلی جهانی مورد توجه و اقدام قرار گیرد مدل هایی كه چندین سال بود جوامع صنعتی جهانی آن ها را پذیرفته و دنبال كرده بودند .
طی سال های 1378 تا 1381 دو مدل اصلی مالكوم بالدریج و EFQM و تغییراتی كه احیاناًُ برخی كشور های دیگر روی این دو مدل صورت داده بودند توسط وزارت صنایع و معادن و موسسۀ مطالعات بهره وری و منابع انسانی مورد بررسی قرار گرفت . فرآیند انتخاب نیز با تشكیل گروه های كارشناسی و جمع آوری اطلاعات و انجام ارتباطات با مؤسساتی كه این مدل ها را دنبال می كردند و تهیۀ پیش نویس های لازم صورت گرفت سپس در جلسات متعدد كمیته های علمی مركب از كارشناسان و متخصصین سیستم های مدیریت این پیش نویس ها مطرح و در نهایت توسط كمیته علمی مدل سر آمدی سازمانی EFQM در تاریخ 10/3/1382 به تصویب رسید .
با تصویب مدل EFQM از سال 1382 این مدل در زیر مجموعه های وزارت صنایع و معادن به اجرا در آمد و این وزارتخانه و مؤسسۀ مطالعات بهره وری و منابع انسانی مقدمات جایزۀ ملی بهره وری و سر آمدی سازمانی را پی ریزی کردند که در طول دو دوره از برگزاری جایزۀ ملی بهره وری و سر آمدی سازمانی تعدادی از شرکت های بزرگ دولتی و تعداد محدودی از شرکت های بخش خصوصی این مدل را دنبال کردند که پس از طی مرحلۀ خود ارز یابی موفق به پر کردن اظهار نامه جهت دریافت گواهینامه شدند .

قیمت فایل فقط 5,000 تومان

خرید

برچسب ها : اقتصاد ایران , اقتصاد , اقتصاد ایران , مقاله , پژوهش , تحقیق , پروژه , دانلود مقاله , دانلود پژوهش , دانلود تحقیق , دانلود پروژه , مقاله اقتصاد ایران , پژوهش اقتصاد ایران , تحقیق اقتصاد ایران , پروژه اقتصاد ایران , دانلود مقاله اقتصاد ایران , دانلود پژوهش اقتصاد ایران , دانلود تحقیق اقتصاد ایران , دانلود پروژه اقتصاد ایران

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


proje
Google
تقریباً ۶۷۱٬۰۰۰ نتیجه (۰٫۵۵ ثانیه)
اگر امکان دارد آن را به فارسی ایمیل کنید
اقتصاد ایران آنلاین
www.eghtesadeiranonline.com/
سیاه‌چاله‌ای که بانک‌ها در حال ساختند/ عبورازبانکداری سایه به بانکداری سیاه! چرا تنش ایران و عربستان فتیله نفت را بالا نکشید؟ 4 خطر احتمالی اقتصادی ایران در پی ...
‏راه و مسکن - ‏خودرو - ‏بزرگترین شرکت های حمل و نقل ... - ‏بورس
اقتصاد ایران - ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد
https://fa.wikipedia.org/wiki/اقتصاد_ایران
اقتصاد ایران یک اقتصاد ترکیبی و در حال گذار، شامل یک بخش عمومی بزرگ است و ... نکتهٔ منحصربه‌فرد در مورد اقتصاد ایران سهم بنیادهای مذهبی از بودجه دولت مرکزی ...
‏۱ پیشینه - ‏۲ تولید ناخالص داخلی - ‏۳ صادرات - ‏۴ تک نرخی کردن ارز و چالشهای ...
اقتصاد آنلاین - منشور خبری تحلیلی اقتصاد ایران
www.eghtesadonline.com/
اقتصاد آنلاین ،اولین سایت خبری تحلیلی اقتصاد ایران است که به صورت لحظه به لحظه اقتصاد ایران و جهان را گزارش می کند.
ECONEWS / اقتصادایران
www.econews.ir/
جزئیات بسته حمایت از صادرات غیرنفتی.اکونیوز:جزئیات بسته حمایت از توسعه صادرات غیر نفتی در چارچوب برنامه ملی پیشبرد برون گرایی اقتصاد ملی و تحقق ...
ماهنامه اقتصادی و مالی بین‌الملل اقتصاد ایران
www.iraneconomics.com/
تحلیل, گزارش, مصاحبه اختصاصی, اقتصادی و مالی, بین الملل.
اقتصاد ایرانی
www.ireconomy.ir/
وب سایت خبری - تحلیلی در حوزه اقتصاد - نگاه ایرانی به اقتصاد ایران و جهان.
خبرگزاری مهر | اخبار ایران و جهان | Mehr News Agency - ...
www.mehrnews.com/service/Economy/Macroeconomics
اقتصادی > اقتصاد ایران. ... وزیر امور اقتصادی و دارایی، پنج سیاست و راهبرد دولت برای خروج از تنگنای اعتباری را اعلام کرد و گفت: رفع انجماد دارایی‌های نظام بانکی ...
خبرهای اقتصاد ایران آنلاین | خبر فارسی
khabarfarsi.com/اقتصاد_ایران_آنلاین
خبرهای سایت اقتصاد ایران آنلاین بیشتر از یک هفته است که به روزرسانی نشده است. - بیشتر بدانید شما پس از 4.80 ثانیه برای خواندن جدیدترین خبرهای سایتهای ...
اقتصاد ایران - BBC Persian
www.bbc.com/persian/topics/iran_economy
اخبار و گزارش های اقتصادی درباره ایران. ... آی‌ام‌اف: ایران در موقعیتی حساس برای بازگشت به اقتصاد جهانی است. دیوید لیپتون، معاون اول مدیر عامل صندوق بین المللی ...
روزنامه دنیای اقتصاد
donya-e-eqtesad.com/
پر مخاطب ترین روزنامه اقتصادی کشور. ... دنیای اقتصاد: سفر نخست‌وزیر هند و هیات همراه به ایران از منظر تحلیلگران و صاحب‌نظران از سه بعد برای دو طرف اهمیت دارد.
اخبار اقتصادی - جدیدترین و آخرین اخبار اقتصادی - شهرخبر
www.shahrekhabar.com/اخبار-اقتصادی
آخرین و جدیدترین اخبار اقتصادی. ... توقف انتقال آب خزر به دلیل اطلاعات غلط بود/آماده انتقال آب خزر به مرکز ایران هستیمفرمانده قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا (ص) ...
اقتصاد ایران - رادیو فردا
www.radiofarda.com/archive/Economy_Iran/latest/886/150.html
۴ روز پیش - گزارش‌های خبری، تحلیل، تفسیر و گفت‌وگو پیرامون موضوعات اقتصادی ایران.
ایران اکونومیست: اخبار اقتصادی
iraneconomist.com/
اولین و پر بیننده ترین سایت اقتصادی ایران. ... بخش خصوصی برای اجرای پروژه های اقتصاد مقاومتی آی سی تی سرمایه گذاری می کند استفاده از ظرفیت ساخت کشتی ...
magiran.com: ماهنامه اقتصاد ايران، شماره 207
www.magiran.com/magtoc.asp?mgID=1034
ماهنامه اقتصاد ايران. ISSN 1562-3890 ماهنامه اقتصادي و مالي بين الملل سال نوزدهم، شماره 207، ارديبهشت 1395 70 صفحه. ايران در يك نگاه. تحولات اقتصادي ص 9. تحولات ...
خانه اقتصاد ایران
www.iraneconomyhouse.com/
دیدار اعضای خانه اقتصاد ایران با حضرت آیت الله هاشمی شاهرودی ... محمود نجفی سهی - رییس کمیسیون صنعت خانه اقتصاد ایران: به هر میزان که مشکلات نهادینه تر شود حل ...
همشهری آنلاین> اقتصاد
www.hamshahrionline.ir/service/Economy
اقتصاد‌ ایران > ۲ عضو ارشد شورای پول و اعتبار بر کاهش نرخ سود بانکی متناسب با نرخ ... اقتصاد‌ ایران > رئیس‌کل بانک مرکزی وعده داد که نرخ تورم در تابستان امسال ...
مشکل اصلی اقتصاد ایران چیست؟ - فرارو
fararu.com/fa/news/249670/مشکل-اصلی-اقتصاد-ایران-چیست
۲۶ مهر ۱۳۹۴ ه‍.ش. - برای حل مشکلات اقتصاد ایران باید به مسائل اصلی پاسخ داده شود و بدون توجه به این مسائل خیلی نمی توان انتظار تغییر جدی داشت. ما در شرایط ...
همایش دورنمای اقتصاد ایران در سال ۹۵ | Eventiranian.ir
eventiranian.ir/
«موسسه اقتصاد ایرانیان» با همکاری «شرکت ایرانگردی و جهانگردی آیتو» برگزار می‌کند: همایش دورنمای اقتصاد ایران در سال ۹۵. دوازدهم اسفندماه ۹۴ ساعت ۱۴ الی ۲۰
اخبار اقتصاد ایران آنلاین - قطره
www.ghatreh.com/news/src/57-اقتصاد%20ایران%20آنلاین/0/20
... 15 16 17 18 19 20. 1 -. آموزش زنان کرد برای مقابله با داعش (عکس) · اقتصاد ایران آنلاین - بین الملل - 18 ماه پیش - سه شنبه 25 آذر 1393، ساعت 17:22 - - 23844210 ...
ششمین همایش ملی دانشجویی اقتصاد ایران
isce.conf.umz.ac.ir/
صفحه اصلی · راهنمای تکمیل و ارایه مقاله · هزینه ثبت نام · برنامه ی همایش · اسکان · درباره ی مازندران · تماس با ما · گالری تصاویر ...
همایش بین المللی حسابداری و اقتصاد ایران |صفحه اصلی
caei.ir/
نخستین همایش بین المللی حسابداری ، اقتصاد و بانکداری ایران تحت حمایت معنوی پژوهشگاه علوم و فناوری و اطلاعات ایران وابسته به وزارت علوم، تحقیقات و فناوری می ...
اقتصاد ایران - سایت طلا
www.tala.ir/news/27
آخرین و جدیدترین اخبار اقتصادی ایران ، دلایل افزایش و کاهش قیمت طلا ، ارز در ایران ، سخنان رئیس اتحادیه طلا ، سرمایه گذاری در ایران ، اخبار کاهش و افزایش شاخص ...
انجمن علمی اقتصاد اسلامی ایران
www.ieaoi.ir/
Islamic Economics Assosiation of Iran انجمن علمي اقتصاد اسلامي ايران.
بانک کارآفرین-گزارش اقتصاد ایران
www.karafarinbank.ir/Irans-Economy-Report/default.kb
گزارش اقتصاد ایران. گزارش اقتصادی سال 1393 · گزارش اقتصادی سال 1392 · گزارش اقتصاد ایران نه ماهه نخست 1388 · گزارش اقتصادی سال 1387 · گزارش اقتصادی ...
اولین کنفرانس اقتصاد ایران - همایش ها و نشست ها
conference.imps.ac.ir/cie/
سخنرانی دکتر جهانگیری در مراسم اختتامیه کنفرانس · سخنرانی دکتر محمد نهاوندیان در کنفرانس اقتصاد ایران · سخنرانی دکتر مسعود نیلی در کنفرانس اقتصاد ایران.
نرخ ارز | قیمت طلا و سکه | قیمت آهن آلات | قیمت موبایل | قیمت ...
www.iranjib.ir/
در سال 1908 نفت در خاورميانه براي اولين بار در ايران و در شهر مسجد سليمان كشف شد و ... دولت قبل، اقتصاد کشور را در بی‌برنامگی اجرای مسکن مهر به دست توفان‌هایی ...
نسیم آنلاین | 11 گرفتاری اقتصاد ایران در سال 95
nasimonline.ir/Content/Detail/2016051/11-گرفتاری-اقتصاد-ایران-در-سال-95
۱۶ اسفند ۱۳۹۴ ه‍.ش. - 1- اقتصاد ایران تحت تاثیر روند قیمت نفت است و با عنایت به اینکه قیمت نفت از سه چهار ماه پیش، از 50 دلار به 30 دلار کاهش یافته است، آثار آن به ...
پایگاه خبری تحلیلی نمای اقتصاد - ecoview.ir
ecoview.ir/
پایگاه خبری تحلیلی خبری نمای اقتصاد ایران ، اخبار روز ایران و جهان ، تحلیل های خبری و اقتصادی روز ، آمار و داده ها ، آموزش تحقیقات ، رویداد ، چهره ها.
پیشخوان روزنامه ها - عناوین روزنامه های اقتصادی چهارشنبه ۵ ...
www.pishkhaan.net/economics
عناوین صفحه اول روزنامه‌های اقتصادی ایران به همراه پی‌دی‌اف آنها را اینجا در پیشخوان بخوانید.
اقتصاد ایران - جام جم آنلاین
jamejamonline.ir/online/service/01-03-119-97/1
پیش نیاز سرمایه‌گذاری خارجی در پتروشیمی ایران. در ماه‌های اخیر ده‌ها شرکت بین‌المللی فعال در صنعت پتروشیمی،... چهارشنبه 16 دی 1394 11:10; اقتصاد ایران.
سیبنا پایگاه خبری اقتصاد ایران
www.sibna.ir/
این پیشرفت ها از یک سو حاصل شکل گیری نظریه های جدید اقتصادی و از سوی ... مهم ترین اخبار اقتصادی سوم خردادماه ... ابلاغ طرح های اولویت دار شرکت ملی نفت ایران.
گالری تصاویر1 - اقتصاد ایران
tv5.ir/index.php/گالری-تصاویر1/category/18-اقتصاد-ایران
اقتصاد ایران. Download. اقتصاد ایران. Download. اقتصاد ایران. Download. اقتصاد ایران. Download. اقتصاد ایران. Download. اقتصاد ایران. Download. اقتصاد ...
درمان اقتصاد ایران بدون کنترل تب تورم میسر نیست - ...
www.asriran.com › صفحه نخست › اقتصادی
۹ ساعت پیش - با مروری بر روند افزایش قیمت زمین، مسکن، سکه، ارز، خودرو و... در سال‌های 91 و 92 درمی‌یابیم که وضعیت امروز اقتصاد ایران را بسیار با ثبات‌تر از آن ...
سازمان اقتصاد اسلامي ايران
seei.ir/
اقتصاد ایران به تورم 20 درصدی خو کرده است و سیاستگذاری‌های رساندن اقتصاد به کشور تورم تک‌رقمی منجر به کندی عبور اقتصاد ایران از رکود می‌شود ...
همایش دورنمای اقتصاد ایران در سال 1394
hamayesh94.ir/
برای تصمیم گیری فعالان اقتصادی در سال ۱۳۹۴ در عرصه کسب و کار داشتن اطلاعات از ابعاد ششگانه موثر بر اقتصاد ایران، که شامل ۱) آینده مذاکرات هسته ای ایران ۲) ...
عناوین روزنامه های ایران امروز 25 اردیبهشت 1395 ، تیتر ...
www.akairan.com/havades-akhbar/khabarrooz/mewsword.html
۲۵ اردیبهشت ۱۳۹۵ ه‍.ش. - عناوین روزنامه های ایران امروز 25 اردیبهشت 1395 ، تیتر روزنامه های ایران .... آلمان بر تقویت توسعه اقتصادی و روابط منطقه ای افغانستان با کشورهای ...
انعقاد موافقت‌نامه سه‌جانبه چابهار میان ایران، هند و افغانستان | ...
www.dw.com/fa-ir/انعقاد-موافقتنامه-سهجانبه-چابهار-میان-ایران-هند.../a-19278740
سران هند، ایران و پاکستان موافقت‌نامه‌ای راهبردی برای تأسیس کریدور "شمال-جنوب" برای حمل و نقل و گذر بین‌المللی میان سه کشور، موسوم به "موافقت‌نامه چابهار" را به امضا ...
اقتصاد ایران در «بحران» نیست، «بیمار» است/ مردم ایران ...
www.fardanews.com/.../اقتصاد-ایران-در-بحران-نیست-بیمار-است-مردم-ایران-بسیار-...
مردم ما غیر از برخی تیپ های شبه روشنفکری، مردم صبوری هستند. مردم ایران به طور تاریخی حس ناخودآگاهی دارند که خطر را خوب تشخیص می دهند. . این مردم صبور همان مردم ...
موسسه مطالعات و پژوهش های اقتصاد ایرانیان | آموزش، مشاوره، ...
eghtesadiranian.ir/
موسسه مطالعات و پژوهش های اقتصاد ایرانیان بر مبنای ایده ای ساده اما متفاوت بنا شد .... فیلم "همایش اتاق بازرگانی ایران" اقتصاد کلان در شش ماهه دوم سال 94 300,000 ریال ...
انجمن علمی اقتصاد شهری ایران
www.iuea.ir/
Iran Urban Economics Scientific Association انجمن علمی اقتصاد شهری ایران.
خبرگزاری تسنیم - رکود به اقتصاد ایران بازگشت/ افزایش ...
www.tasnimnews.com/.../رکود-به-اقتصاد-ایران-بازگشت-افزایش-بیکاری-با-وجود-...
صندوق بین‌المللی پول در جدیدترین گزارش خود از بازگشت اقتصاد ایران به رکود در سال گذشته خبر داد و پیش‌بینی کرد رشد اقتصادی ایران در سال جاری به 4درصد و ...
گزارش بین‌المللی از اقتصاد ایران - سایت خبری تحلیلی ...
www.tabnak.ir › اقتصادی › داخلی
۶ روز پیش - معاون صندوق بین‌المللی پول با تشریح بررسی اوضاع اقتصادی ایران اعلام کرد: ظرفیت‌های اقتصاد ایران برای ایجاد اشتغال باید فعال شود.
نگاهی به اقتصاد ایران
www.mtabibian.net/
هدف از ایجاد این سایت طرج مسائل مربوط به اقتصاد ایران و سایر مطالبی است که ممکن است در این رابطه قرار گیرد.
Iran Economics - Get the latest about Middle East's ...
www.iraneconomics.net/
ترجمه این صفحه
One of the most popular past time and also a source of income in Iran is quilting. Women and children learn it at a very young age and use this skill to create ...
دوفصلنامه جستارهای اقتصادی ایران
iee.rihu.ac.ir/
دوفصلنامه جستارهای اقتصادی ایران (IEE) ... اقتصاد سیاسی شکل‌گیری گروه‌های تروریستی در ایران و جهان اسلام و نقش مجتمع‌های نظامی−صنعتی آمریکا. صفحه 33-60.
اقتصاد نیوز | اقتصاد ایران
https://www.eghtesadnews.com/Live/Services/political.economy/اقتصاد_ایران
اما نرخ رشد بخش های مختلف اقتصادی چقدر بوده و این نرخ رشد در چهار فصل سال 94 چه ... در گفت‌وگو با عضو موسس انجمن تونل ایران مطرح شد صنعت تونل‌سازی ایران ...
رکود تورمي در اقتصاد ايران و راهکارهاي خروج از آن - خبرنامه ...
www.itsr.ir/Newsletter/article/238/رکود-تورمي-در-اقتصاد-ايران-و-راهکارهاي-خروج-از-آن
نگاهي به شاخص هاي کلان اقتصاد ايران در سالهاي اخير نشان مي دهد اقتصاد ايران در وضعيت رکود تورمي به سر مي برد. نرخ تورم از سال 1390 به بعد افزايش يافته است و ...
اقتصاد ایران: - یافته‌های کتاب‌های Google
https://books.google.com/books?isbn=9641852450
حسین عظیمی آرانی - 2012 - ‏Iran
از طرف ديكر ، علم اقتصاد توسعه كه شاخه اى ديكر از علم اقتصاد است توسط اقتصاد دانانى جون ميردال شروع و با اقتصاد دانانى جون لوييس ، رو ستو ، شولتز و . . . ادامه مى ...
شروع - طلا نیوز | اقتصاد ایران
www.talanews.com/fa/اقتصاد-ایران/
اخبار اقتصادی»اقتصاد ایران ... طلانیوز | جدیدترین اخبار و رویدادهای اقتصادی ... و کاهش قیمت نفت از چالش‌هایی است که اقتصاد ایران در سال جدید با آن روبه رو است.
الف - دستنامه‌ای از اقتصاد ایران
alef.ir/vdcezv8xxjh8evi.b9bj.html?348813
۸ اردیبهشت ۱۳۹۵ ه‍.ش. - شما می‌توانید کتاب «اقتصاد ایران به کدام سو می رود؟» را تا یک هفته پس از معرفی با ۱۰ درصد تخفیف از فروشگاه اینترنتی شهر کتاب آنلاین خرید ...

جستجوهای مربوط به اقتصاد ایران

اقتصاد ایران پس از تحریم

روزنامه اقتصاد ایران

اقتصاد نیوز

اقتصاد ایران در زمان شاه

کتاب اقتصاد ایران

اقتصاد ایران pdf

صبحانه آنلاین

ماهنامه اقتصاد ایران
    1   
2
   
3
   
4
   
5
   
6
   
7
   
8
   
9
   
10
   
صفحهٔ بعدی
ناشناس - استفاده از موقعیت مکانی دقیق
 - بیشتر بدانید  
راهنما ارسال بازخورد حریم خصوصی شرایط

ارسال نظر برای این مطلب

کد امنیتی رفرش
اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • آمار سایت
  • کل مطالب : 5836
  • کل نظرات : 28
  • افراد آنلاین : 9
  • تعداد اعضا : 13
  • آی پی امروز : 199
  • آی پی دیروز : 97
  • بازدید امروز : 304
  • باردید دیروز : 218
  • گوگل امروز : 0
  • گوگل دیروز : 1
  • بازدید هفته : 8,382
  • بازدید ماه : 14,085
  • بازدید سال : 98,741
  • بازدید کلی : 1,534,450